Zaterdag 2 oktober

Aftrap: 19:30

VERSLAG

Na de misstap van verleden week hebben we het een en ander goed te maken. Coach Vandebroek moest weer enkele wijzigingen doorvoeren. Klevin Sagang is out met knieproblemen, Ward De Leger speelt niet wegens privé redenen en Aerts Maxim is geel geschorst. Gwen Vaes (ziek) is nog een vraagteken. Ricardo Casas is nog niet 100% fit maar start toch op de bank. De gekwetstenlijst wordt steeds groter, maar niemand wist toen dat zaterdag 2 oktober de clubgeschiedenis in zal gaan als "zwarte zaterdag".
De wedstrijd begon gelijkopgaand met goed voetbal aan weerszijden. KVV lag zeker niet onder tegen de nummer 2 in de stand. Integendeel, we zagen een heel ander KVV dan verleden week. Het leek een interessante wedstrijd te worden en dat werd het ook maar dan in negatieve zin. Daar zorgde de scheidsrechter voor door in de 25e minuut Brent Gilissen een 2e gele kaart onder de neus te duwen voor een belachelijk foutje. Iedereen , vriend en vijand, vonden dit een zeer zware sanctie voor niets eigenlijk. Maar dit betekende wel dat KVV nog een dik uur met 10 verder moest. Maar daar bleef het niet bij. Enkele minuutjes eerder moest Dries Jannes reeds vervangen worden met een lies blessure. In de 33' moest ook Arne Pallen het veld verlaten met liesproblemen. Ricardo Casas, zelf nog niet 100% fit, was ondertussen Jannes komen vervangen en Rob Wijnen kwam in de plaats van Arne Pallen. KVV bleef goed meespelen en was zelfs het gevaarlijkst maar we gingen rusten bij een 0 - 0 stand.
Ook de 2e helft bleef de wedstrijd een aangenaam kijkstuk waarin enkel de doelpunten ontbraken. Maar de pech bleef de thuisploeg achtervolgen en de balans was zwaar. Jens Baeten en Ricardo Casas moesten op het einde van de wedstrijd nog gekwetst vervangen worden. Ook Tommy Ketels liep averij op maar kon de wedstrijd uitspelen. Een dikke pluim toch voor al de spelers want ze moesten tenslotte een uur met een man minder de wedstrijd vol maken en ze deden dit met bravoure. Het bleef dan ook 0 - 0.
Volgende week is er het burenduel in Bolderberg. Een loodzware opdracht voor coach Vandebroek om 11 fitte spelers op het veld te krijgen.