Zaterdag 4 september

Aftrap: 19:30

Foto's gemaakt door Rudy Pauwels.

VERSLAG

KVV HZ heeft niet gekregen wat het verdiende, namelijk 3 punten. We moesten tevreden zijn met een puntje. KVV speelde een erg goede wedstrijd aldus coach Peter Vandebroek. Hij was dan ook uiterst tevreden over het geleverde spel. Vooral de 2e helft werden de bezoekers gewoon overklast. Vooral toen Stef Vanbuel na een uur met 2 keer geel mocht gaan douchen en Lindelhoeven nog een half uur met 10 verder moest was de thuisploeg niet meer tegen te houden.
De 1e helft verliep nog min of meer gelijkopgaand, we zagen goed voetbal en er werd aan beide kanten gescoord. Op het kwartier waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen via Jarne Vandebriel die op een of andere manier een mooi doelpunt scoorde zonder het echt goed te beseffen. KVV was niet onder de indruk en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die liet niet lang op zich wachten want in de 22e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop. Mehmet Simsek liet die kans niet liggen en alles was weer te herdoen. Het spel bleef goed op en af gaan maar geen van beide ploegen kon nog voor de rust scoren.
KVV begon aan de 2e helft met vers bloed. Ward De Leger die in de eerste helft last kreeg van de aductoren werd zekerheidshalve vervangen door Klevin Sagang. De thuisploeg was blijkbaar nog niet goed wakker uit kleedkamer gekomen Of we keken terug naar een achterstand. Na amper 3 minuten scoorde Kevin Wielockx de 1 - 2. De thuisploeg herpakte zich snel en nam de wedstrijd in handen. De bezoekende verdediging werd zwaar op de korrel genomen. Zij konden echter rekenen op een sublieme doelman Tanju Burhan, die alles uit zijn doel ranselde. In de 59e minuut moest hij zich toch gewonnen geven toen die andere uitblinker Brent Gilissen de verdiende gelijkmaker scoorde. KVV wou de 3 punten absoluut thuis houden en stak nog een tandje bij. En toen even later Stef Vanbuel op 2 minuten tijd 2 gele kaarten onder de neus geduwd kreeg moesten de bezoekers nog een half uur met 10 man verder moest leek het nog slechts een kwestie van tijd om de zege thuis te houden. Maar dat was buiten de weergaloze bezoekende doelman gerekend die waarschijnlijk de wedstrijd van zijn leven speelde. Wat de thuisspelers ook probeerden, hij had altijd wel een of andere reflex om de bal uit zijn doel te houden. Het was dan ook volledig zijn verdieste dat Lindelhoeven een puntje mee naar huis nam.
Toch was coach Peter Vandebroek een tevreden man, over de inzet, de grinta, het mooie voetbal dat zijn ploeg weer op de mat legde. Volgende week is er weer een derby, dan spĂȘlen we zaterdag avond tegen Paal-Tervant.