Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Donderdag 24 december 2021

Winterstop in de lagere reeksen verlengd

Voetbal Vlaanderen heeft een besluit genomen betreffende de hervatting van de kompetitie na de winterstop.
Het overlegcomité besliste vorige week woensdag al om tot vrijdag 28 januari 2022 geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden. De voetbalcompetities in de lagere en jeugdreeksen lagen op dat moment al stil. Normaal hervatten de jeugd- en invallersreeksen in het weekend van 8 en 9 januari en de seniorenreeksen (van tweede afdeling VV tot vierde provinciale) één week later.
De crisiscel van de KBVB legt de competitie sowieso stil tot het volgende overlegcomité, dat half januari geprogrammeerd staat. Worden de coronamaatregelen dan versoepeld en wordt er opnieuw publiek toegelaten bij sportwedstrijden, dan kan de competitie vanaf 18 januari hervat worden. Komt die versoepeling er niet, dan duurt de winterstop automatisch tot 29 januari. Dat geldt voor eerste nationale tot vierde provinciale heren.
Concreet betekent dit dat de wedstrijden van 16 januari in Lindelhoeven en 23 januari thuis tegen Paal-Tervant uitgesteld worden.Die worden ingepland op 27 februari (die van 16 januari, dat staat vast) en 17 april (die van 23 januari, onder voorbehoud van beslissingen overlegcomité). Aan de einddatum van de competitie wordt voorlopig dus niet geraakt, ook de eindronden komen (op dit moment) niet in het gedrang.
Corona blijft dus het sportgebeuren gijzelen en dat maakt het voor sommuge clubs weer wat moeilijker om te overleven.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters