Terug naar overzicht

 Terug naar vorige


HET BELANG VAN LIMBURG

ZATERDAG 9 OKTOBER 2021

Vandaag verscheen in het Belang van Limburg een artikel over de wedstrijd van zondag in Bolderberg. Het is een dubbel interview met Leroy Schuyten van KVV en Martijn Volbragt van Bolderberg.

HEUSDEN-ZOLDER MOET, BOLDERBERG WIL WINNEN

2e PROVINCIALE A - ZONDAG 15:00

BOLDERBERG - KVV HZ


Bolderberg en Heusden-Zolder staan in 2A broederlijk zij-aan-zij met negen punten uit vijf wedstrijden. Toch is deze gemeentelijke derby een rariteit. In de afgelopen decennia was er twee keer eerder een Bolderberg - Heusden-Zolder (2017: 2-2, 2019: 3-1). Bolderbergenaar Marijn Volbragt en bezoeker Leroy Schuyten praten ons bij.

Geert Stienissen

Leeft deze derby?

Schuyten: “Ik speelde in de jeugd van Berkenbos, de vroegere clubnaam van KVV Heusden-Zolder, en debuteerde er in het nationale voetbal, waardoor ik begrijp dat deze match belangrijk is. In de bestuurskamer leeft zo’n derby nog meer.”

Volbragt: “Altijd leuk toch, dat er extra ambiance is naast het veld. Bolderberg speelt elke partij een finale, zodat onze wedstrijdvoorbereiding niet anders dan anders is.”

Is dit ook de derby der afwezigen?

Schuyten: “Voor T1 Peter Vandebroek is het puzzelen om een fit elftal op de been te brengen. Naast een half dozijn zwaar en licht geblesseerden, waaronder Tommy Ketels met wie ik het centrale verdedigersduo vorm, ontbreekt sterkhouder Brent Gilissen wegens schorsing.”

Volbragt: “Ook Bolderberg mist een paar pionnen, hoor.”

Beide ploegen startten het seizoen als kandidaat voor de eindronde.

Schuyten: “Het bestuur van Heusden-Zolder wil inderdaad promoveren naar eerste provinciale. En ik geloof dat een plekje in de top vijf tot de mogelijkheden behoort. Persoonlijk vind ik dat we dit seizoen het kloofje met de top moeten dichten om in 2022-2023 het kampioenschap te ambiëren.”

Volbragt: “Wij hebben bescheidenere ambities. Daarom ligt de druk ook volledig bij de tegenstander. De kracht van Bolderberg zit in onze hechte groep. Onze kleedkamer - met veel jongens die al langer samenspelen - is top. En dan volgen de resultaten meestal wel.”

Wie wint de derby?

Schuyten: “We starten dermate gehavend dat we vanuit een stevig blok willen spelen. Dat moet lukken met onze ervaring. Wie de weinige kansjes afmaakt, wint.”

Volbragt: “Niemand zakt graag af naar Bolderberg. Dus misschien is er sprake van een klein thuisvoordeel. Eerlijk, Heusden-Zolder moet en wij willen erg graag winnen. Dus het wordt razendspannend.”

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters