Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Maandag 12 april 2021

ONLINE ONTSLAG EN HERAANSLUITING

Sinds 1 april kan je online je ontslag indienen bij je club. Dat kan zonder aangetekende zending en zonder een verplaatsing naar de club.

ONTSLAG

Ontslag nemen kan volledig online. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een identiteitskaart of kids-ID, een kaartlezer en een GSM-nummer van een speler of een ouder.

Het is dus niet meer nodig om een aangetekende zending te doen naar de KBVB / Voetbal Vlaanderen en de huidige club. De club die je verlaat, wordt automatisch ingelicht.

Indien de speler minderjarig is, moet de identiteitskaart of kids-ID van de speler worden uitgelezen. We vragen vervolgens de naam en het GSM-nummer van een ouder, die op zijn of haar beurt kan tekenen.

Als je geen kaartlezer of eID hebt, kan je nog steeds ontslag nemen door een aangetekende brief te sturen naar de club en de KBVB met vermelding van naam, geboortedatum en de club die je wenst te verlaten. Houd in dit geval wel rekening met een tragere verwerking gelet op de geldende regels in verband met telewerk.

HERAANSLUITING VANOP AFSTAND

Ook de heraansluiting kan vanop afstand gebeuren. Het volstaat dat de speler een foto van z'n identiteitskaart doorstuurt naar de club die dan bij de aansluiting kan kiezen voor de optie -geen eid-. De spelersgegevens moeten dan manueel ingevuld worden. Door het e-mailadres en GSM-nummer van speler of ouder in te vullen kan ook hier vanop afstand getekend worden. Opgelet: het blijft verboden om hier een e-mailadres of telefoonnummer van de club in te vullen.

De memodatum die ingevuld kan worden moet 15/05/2021 ten vroegste zijn. Opgelet, als je niet meteen de foto van de identiteitskaart oplaadt, kan je nadien geen memodatum meer kiezen. In dat geval moet je wachten tot 15/05/2021 om zelf te klikken op -Geef akkoord- in e-kickoff.

Ook een gewone transfer, met akkoord van de andere club, blijft een veilige manier om vanop afstand van club te veranderen.

PROBLEMEN?

Bij problemen kan je terecht bij support@rbfa.be!

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters