Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

TURKSE FC - KVV HZ
0 - 2




Kompetitie - Wedstrijd 8

Zondag 22 oktober 2023

Aftrap: 15:00

VERSLAG

Op deze grijze namiddag staat de volgende uitdaging voor de deur. We moeten daar voor de korte verplaatsing maken naar Beringen waar we het moeten opnemen tegen Turkse FC. Geen gemakkelijke opdracht dus.

De menning van onze T1 Erhan:

Na gisteren weten we terug wat winnen is. Zeer sterke teamprestatie. 2 kansen weggegeven en zelf 7/8 serieuze doelkansen gecreëerd. Mooie combinaties in balbezit, sterke duels in balverlies. Alles klopte. Scoren blijft wel een werkpunt. Maar we hebben wel terug vertrouwen kunnen tanken voor de thuismatch tegen Hechtel.

Mening Het Belang van Limburg:

Zwak Turkse FC verliest van volwassen Heusden-Zolder: “Ontgoocheling is groot”



Het burentreffen tussen Turkse FC en Heusden-Zolder (tweede provinciale B) werd zondag verdiend gewonnen door de bezoekers: 0-2. Dat moest ook Turkse-coach Mehmet Akyil toegeven: “Vorige week was het al niet goed, vandaag was het nog minder.”

Hij zag zijn ploeg wel nog goed beginnen met een schot voorlangs van Bilican en een gevaarlijke kopbal van Güvercin, maar nadien zette Heusden-Zolder hoog druk en geraakte Turkse FC amper nog over de middellijn.
“We wisten dat ze daardoor achteraan in de problemen kwamen en de lange bal moesten gaan hanteren. We lieten enkele unieke kansen onbenut. Scoren is ons grote probleem. Na rust ging de bal gelukkig wel binnen”, zei Heusden-Zolder trainer Erhan Ozturk na afloop.

Foto Sven Dillen
Zowel Sposato (schot op de lat) als Cuypers (schitterende reflex doelman Belkheir) misten een open kans. Vroeg in de tweede helft kon Baeten de score wel verdiend openen. Vijf minuten later kon Vaes op strafschop verdubbelen, nadat Pallen foutief werd afgeremd. Omdat de thuisploeg in de slotfase nog meer aanvallende risico’s nam, kregen Pallen, Renders en Viallatte (lat) kansen om de partij definitief op slot te doen. Aan de overzijde liet Kislali de aansluitingstreffer liggen. Een aanvallend onmondig Turkse kon de bezoekers zelden of nooit in verlegenheid brengen.
“Onze uitgespeelde kansen waren schaars. We zijn een voetballende ploeg, maar dat kwam er vandaag niet uit. De tegenstander zette goed druk. Als het voetballend niet lukt, moet je karakter tonen en dat ontbrak bij ons. Op dat vlak missen we natuurlijk Ferhat Teker, maar dat mag geen excuus zijn. Na een mooie zeven op negen hadden we een uitstekende zaak kunnen doen. Daarom is de ontgoocheling nu erg groot”, bekende Mehmet Akyil.
Collega Ozturk was uiteraard wel in zijn nopjes. “Na een magere twee op twaalf is deze zege meer dan welkom. Aan onze overwinning valt bovendien niets af te dingen. We speelden heel volwassen en kwamen nooit in de problemen.”
Foto Sven Dillen

OPSTELLINGEN

INVALLERS

STAF

WEDSTRIJDSCHEMA

Onze Partners op 31/07/2022

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters