Aftrap: 15:00

VERSLAG

Foto's: KFC HAMONT 99

KVV HZ wou de zege in Turkse Bevestigen tegen Hamont 98 en zo wat dichter bij de top 5 komen in de rangschikking en de kans behouden op de eindronde.

Coach D'Amires wijzigde de ploeg van verleden week op 1 plaats. Dries Jannes kwam terug in de ploeg koste van Klevin Sagang die op de bank begon.

De wedstrijd leek erg op een kopie van die van verleden week. KVV was duidelijk de betere ploeg maar het was weer de thuisploeg die al snel op voorsprong kwam. Daar zorgde foqué voor in de 10e minuut. KVV was niet onder de indruk en ging meteen op zoek naar een tegendoelpunt. In de 26e minuut kon aanvoerder Casas Ricardo randje buitenspel de gelijkmaker scoren. De bezoekers gingen door op hun elan op zoek naar een 2e doelpunt. Dat kwam er ook via een mooie actie prachtig afgerond door topschutter Arne Pallen. De bezoekers mochten dus met een 1 - 2 voorsprong gaan rusten.
Ook in de 2e helft was KVV de betere ploeg. In de 67e minuut kregen de bezoekers een strafschop en Mehmet Simsek liet die kans niet liggen. KVV controleerde de wedstrijd en kon nog verder uitlopen via uitblinker Jens Baeten die zo zijn glansprestatie kracht bij zette. Twee minuten later kon beste speler van Hamont Foqué nog milderen tot 2 - 4.

In de algemene rangschikking doet KVV een uitstekend taak. Na de 6 op 6 zijn ze opgerukt naar een gedeelde 7e plaats op amper 2 puntjes van de 5e plaats en zelfs 3 punten van de 3e plaats.

Vandaag verscheen in het Belang van Limburg het bericht dat Jens Baeten uitgeroepen werd tot speler van de week in onze reeks. Proficiat Jens!