Placeholder image

Zondag 31 oktober

Aftrap: 14:30

VERSLAG

Kan het seizoen nu echt beginnen nu de trainerswissel een feit is. Kan Enzo D'amires de KVV-trein weer op de rails krijgen. Hij stond echter voor een loodzware opdracht want zijn 1e wedstrijd was meteen de klepper tegen de ongeslagen leider Hechtel FC. Zij hadden tot op heden nog geen punt verloren en stonden met 24 op 24 comfortabel met 8 punten los op kop. Ook hadden ze verleden week de 1e periodetitel al binnen gehaald. Bovendien ook rekening houden met de T1 van Hechtel Niels Vanpol die enkele jaren geleden ook al succesvol was bij KVV maar toch bedankt werd voor bewezen diensten. Hij zal zeker dubbel gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen. Maar met ervaren rat Enzo D'Amires heeft KVV een T1 binnen gehaald die al vele moeilijke Waters doorzwommen heeft en die ook geen enkele uitdaging uit de wag gaat.
Voor de wedstrijd recupereerde Enzo De Leger en Gilissen, Wijnen was onzeker. De langdurig geblesseerden, waaronder basispionnen Schuyten en Schepers bleven out. Toch waren velen verrast dat de aangekondigde Gilissen en Maxim Aerts niet op het wedstrijdblad stonden. Ook nogal verassend was de terugkeer van Tommy Ketels die meteen in de basis stond.
KVV begon bijzonder gemotiveerd aan de wedstrijd en toonde zich in tegenstelling tot de vorige wedstrijden dodelijk efficiënt. Na 5 minuten viel al het eerste doelpunt. Daar voor zorgde Arne Pallen en die had honger naar meer. De leiders hadden het moeilijk en na 17 minuten resulteerde dit in een strafschop voor de thuisploeg. Mehmet Simsek liet die kans niet liggen en de 2 - 0 was een feit tot groot jolijt van het thuispubliek. En daar hield het niet mee op want 5 minuutjes later maakte Arne Pallen er zelfs 3 - 0 van. Een stuntzege was in de maak want Hechtel geraakte niet in hun gewone spel en dus ging KVV rusten met een ruime 3 - 0 voorsprong.
In de 2e helft probeerden de bezoekers de bakens te verzetten en gingen op zoek naar een doelpunt maar de leider gaf voorlopig niet thuis. In de 58e minuut viel er dan toch een bezoekend doelpunt uit de lucht toen Vermijl de 3 - 1 scoorde. Plots leek de wedstrijd toch nog niet gespeeld. Hechtel stak een tandje bij maar de thuisploeg stond goed georganiseerd te voetballen. Dan was er de 62e minuut. In één en dezelfde fase kreeg eerst Lennert Froeyen rood voor een fout in het strafschopgebied en vervolgens werd ook depanneur Dimitri Ferla uitgesloten wegens protest op de leiding. Hechtel gereduceerd tot 9 man en Simsek mocht nog een strafschop nemen en de wedstrijd beslissen maar hij mistte. Maar dat was enkel uitstel want in de 71e minuut maakte uitblinker Pallen er met zijn 3e van de namiddag er toch 4 - 1 van. Wedstrijd gespeeld en het thuispubliek vierde of dat het de titel gewonnen had. De nieuwe coach werd bejubeld maar die bleef er vrij rustig bij. Zijn eerste stunt had hij toch al binnen, maar de kompetitie is nog lang en er zullen nog vele veldslagen moeten gewonnen worden om de beoogde top-5 plaats te halen, maar generaal Enzo D'mires heeft al vele veldslagen gewonnen en aan hem zal het dus niet liggen en hij zal er alles aan doen om zijn troepen gemotiveerd naar het front te sturen.