Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Zaterdag 12 november 2022

Geen amateurvoetbal tijdens WK-match Rode Duivels

Het amateurvoetbal moet dan toch wijken voor de Rode Duivels. De (namiddag)wedstrijden in de lagere reeksen van zondag 27 november - de dag van de WK-interland België-Marokko - worden verplaatst naar zondag 8 januari 2023. De clubs kunnen hun wedstrijd zelf nog verplaatsen, zoniet wordt hun winterstop met een week ingekort.

Bij de opmaak van de kalenders van het amateurvoetbal liet Voetbal Vlaanderen de speeldag in de lagere reeksen nog gewoon samenvallen met de WK-interland België-Marokko (zondag 27 november, 14.00u), nu wordt die namiddag toch vrijgehouden.

Zo kunnen de clubs zelf iets organiseren rond de match van de Duivels”, zegt Nand De Klerck, woordvoerder van Voetbal Vlaanderen. “Voor het jeugdvoetbal verandert er niks. De voorziene zondagnamiddagwedstrijden worden automatisch verplaatst naar 8 januari, tenzij de clubs - in onderling overleg - zelf een nieuwe datum vastleggen.

Kortere winterstop In de Limburgse reeksen ziet het ernaar uit dat de winterstop (van 19 december tot 13 januari) zo voor de helft van de clubs met één week wordt ingekort. 38 van de 75 wedstrijden van speeldag dertien - voorzien op zondag 27 november - zijn intussen verplaatst naar 8 januari 2023. Dat is ook het geval bij Eendracht Termien. “We hadden onze match ook kunnen vervroegen naar zaterdagavond, maar dat had ons waarschijnlijk toeschouwers gekost”, reageert Termien-voorzitter Roger Nijs. “En door de partij uit te stellen, geven we onze geblesseerde spits Henry Odutayo de kans om erbij te zijn. Eind november kampen sowieso meerdere spelers met kleine kwaaltjes. We kunnen ze zo rust geven en daarvoor offeren we graag een weekend op in de winterstop.”

De wedstrijden van zaterdag 26 november gaan dus wel gewoon door. Enkele Limburgse clubs -zoals Schoonbeek-Beverst (derde afdeling VV B), Herk FC (1prov.), Hoepertingen (2A), E. Mechelen a/d Maas (2B), Heusden-Zolder (2B), V&V Stokkem (3C) en Leut (4D) - vervroegden hun thuiswedstrijd alvast met één dag. “Onze tegenstander - Juve Hasselt - zit met een aantal vakantiegangers en studenten begin januari, waardoor zij vragende partij was voor een wedstrijd op zaterdag 26 november”, vertelt Herk-secretaris Frederik Vlayen.

Als de Rode Duivels de achtste finale halen - ze spelen dan op maandag 5 of dinsdag 6 december - stelt er zich geen probleem. In het weekend van 17 en 18 december (troosting en finale) wordt er (voorlopig?) wel gewoon gevoetbald op amateurniveau. “Als de Rode Duivels zo ver doorstoten, zullen we dat dan wel bekijken. Samen met Competitions Department, waarin ook de clubs vertegenwoordigd zijn”, besluit De Klerck.

Onze Partners op 31/07/2022

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters