Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Dinsdag 3 mei 2022


EINDRONDES

OVERZICHT
Dit was het Limburgs voetbalseizoen in cijfers.
Het reguliere voetbalseizoen 2021-2022 zit erop. De favorieten hebben de verwachtingen grotendeels ingelost, Lutlommel B is het kneusje van het seizoen. Hier presenteren wij u enkele verrassende cijfers.


ZES VAN DE TIEN KAMPIOENEN VOORSPELD
De favorieten hebben de verwachtingen dit seizoen grotendeels ingelost. Zes van de tien ‘voorspelde’ kampioenen hebben ook effectief de titel gepakt. Bij de competitiestart stelden wij aan alle trainers de vraag: wie wordt kampioen in jouw reeks? Meeuwen (2B), Kadijk (3B), Veldwezelt (4A), Wiemismeer (4B), Heers (4C) en Grote Brogel (4D) maakten hun favorietenrol waar. Achel (eerste procinciale) en Hechtel (2A) werden niet één keer genoemd bij de competitiestart, maar schoten toch de hoofdvogel af. Ook Diepenbeek (twee stemmen in 3A) en HO Heide (vier stemmen in 3C) zijn eerder verrassende kampioenen. RC Peer (vijfde in 2A), KMR Biesen (derde in 3A) en Velm (derde in 3C) moeten hun promotie proberen forceren via de eindronde.KAMPIOENEN VOORSPELD  PROGNOSE Effectief
1e Schoonbeek-Beverst achel
2a RC Peer hechtel
2b meeuwen/hoepertingen meeuwen
3a KMR BIESEN A diepenbeek a
3b Kadiijk kadijk
3c velm ho heide
4a veldwezelt veldwezelt
4b wiemismeer wiemismeer
4c Heers heers
4d grote brogel grote brogel

LUTLOMMEL B SLUIT RIJ, ENKEL TORPEDO B WON NIET

Lutlommel B is het kneusje van het seizoen. De hekkensluiter van vierde provinciale D pakte amper drie punten en heeft de slechtste aanval én defensie van alle Limburgse reeksen. De Lommelaars slaagden er wel in één match te winnen.

Dat kon Torpedo Hasselt B (4C) niet, zij sluiten het seizoen - als enige Limburgse ploeg - af zonder overwinning.

“We hebben deze ploeg opgericht, omdat we met heel veel jeugdspelers zitten”, zegt trainer Eric Decoutere van Torpedo B, dat wel vier keer gelijkspeelde. “Omdat ze niet allemaal in eerste provinciale kunnen spelen, wilden we op deze manier een oplossing bieden. Het is een ploeg met enkel spelers van Torpedo, maar we konden maar één keer per week trainen. Daar komt nog bij dat enkele jongens al een aantal jaren gestopt waren én dat we enkele langdurig geblesseerden hadden. We hadden met andere woorden een jonge ploeg zonder ervaring en vaak moest ik spelers van de U21 vragen om de kern aan te vullen. Volgend seizoen gaat het veranderen, want vijf spelers van de beloftenploeg die kampioen speelden komen naar onze B-ploeg. Dan mikken we op de middenmoot.”

Ploegen met minste zeges 4C Torpedo B 0 zeges 4 punten

4D Lutlommel B 1 zege 3 punten

2B Halen 1 zege 5 punten

4B Umitspor B 2 zeges 7 punten

BIJNA VIER OP TIEN COACHES VERVANGEN

Bijna vier clubs op tien hebben afgelopen seizoen een trainerswissel doorgevoerd. Precies zestig clubs sloten de competitie af met een andere coach, waarmee ze het seizoen begonnen. Opmerkelijk: in 4D bleven alle coaches op post.


TRAINERSWISSELS

1e 9
2a 9
2b 6
3a 7
3b 6
3c 4
4a 9
4b 7
4c 6
4d 0

SK HEUSDEN 06 ZORGT VOOR HOOGSTE SCORE

Heusden 06 zorgde voor de hoogste score van het Limburgse voetbalseizoen. De vierdeprovincialer boekte op de voorlaatste een 1-16-zege op het veld van Gingelom.

GROOTSTE ZEGES

4C Gingelom-Heusden 06 1 - 16
4b lanklaar - zutendaal B 7 - 8
3b Maasland no a - kaulille 13 - 1
4b Zutendaal B - HW ZONHoven 2 - 12
4b lanklaar - diepenbeek B 1 - 13 1 - 16
4C Gingelom - Heers 1 - 13

Onze Partners op 31/07/2022

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters