Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - EXC. HAMONT

Zondag 17 februari 2019 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 23

1 - 2

Placeholder image
Bron: Het Belang van Limburg van 18-02-2019 - Foto: Serge Minten

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
3
13
16
8
11
12
14
5
4
9
  Invallers
 
6
33
10
7
Startelftal
 
1
6
3
4
5
7
9
10
11
12
13
Invallers
 
2
8
14
15

VERSLAG

De tweede ploeg speelde een spannende wedstrijd, waarbij het een 0-2 voorsprong zag veranderen in een 3-2 achterstand om uiteindelijk nog een 3-3 eindstand te realiseren.

De eerste ploeg speelde de topper tegen runner-up Hamont onder een stralend zonnetje. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, getuige het traject dat beide ploegen dit seizoen aflegden tot nog toe. Heusden liet zich daarbij noteren als primus van de klas met 15 punten voorsprong op Hamont, dat zelf ook een schitterend traject heeft afgelegd. De wedstrijd begon dan ook hevig. Hamont was na 5 minuten zeer dicht bij een opener; een hoekschop werd richting doel gedevieerd, maar Vanpol kon de bal van de lijn weren. Heusden ontsnapte aan de 0-1 achterstand. De wedstrijd zat goed op slot, maar Heusden begon nadrukkelijker op zoek te gaan naar de openingstreffer. Die kwam er uiteindelijk na 28 minuten. Clerix gaf een mooie doorsteekpass naar Vanpol, die alleen voor doel beheerst afwerkte (1-0, minuut 28). Heusden op een niet-onverdiende voorsprong. Hamont kwam moeilijk tot kansen en Heusden creëerde zelf nog een paar mogelijkheden. Achadoud, Vanpol en Casas, met een sublieme lob die van de lijn gekeerd werd, kwamen echter niet tot een bevrijdende 2-0.

De tweede helft startte Hamont met 2 nieuwe krachten, Dillissen en topschutter Vandael. Het duurde niet lang vooraleer deze toeslag. Een voorzet vanop links werd door de volledig vrijstaande Vandael binnengelegd (1-1, minuut 53). Alles te herdoen voor onze jongens. De wedstrijd bleef spannend tot het eindsignaal. Heusden ging nog wel op zoek naar de winner, waarbij een duidelijke penaltyfout op Casas verrassend niet bestraft werd. Verder werden pogingen van de Casas en de ingevallen Boz door respectievelijk de doelman en verdediger geweerd van de lijn. Net op het moment dat iedereen richting kantine trok en beide ploegen zich leken tevreden te stellen met een puntendeling, viel er nog een doelpunt uit de lucht. Heusden kreeg de bal niet tijdig ontzet, waardoor Vandael ermee vandoor ging in het midden alleen op Deelkens af; Vandael faalde niet en bracht in de blessuretijd de 1-2 eindstand op het bord (1-2, minuut 93). Een bittere pil voor onze jongens, waar een puntendeling eerder een terechte uitslag was geweest.

Na de mooie overwinning in Thes B vorige week een spijtige uitslag in een redelijke wedstrijd, waarin beide ploegen niet hun topniveau haalden. Hamont verkleint de kloof tot 12 punten met nog 7 wedstrijden voor de boeg. Onze jongens krijgen een week de tijd om deze nederlaag uit het hoofd te zetten en zich te concentreren op de volgende wedstrijd in en tegen Peer SV. Heusden heeft nog maximum 3 winstmatchen nodig om het kampioenschap binnen te rijven. Een haalbare kaart, gezien het voorbije seizoen. Hopelijk kunnen onze jongens de ontgoocheling van gisteren omzetten in een grote gedrevenheid en motivatie om volgende week de drie punten binnen te halen.

De dinsdagtraining wordt vervangen door bowling en steengrill. Een ideale manier om de nederlaag door te spoelen en de lijn van de competitie terug verder te trekken.

    90'
    1 - 2  
G. Boz 87'  
    86'
B. Vanhove 84'  
T. Poukens    
     
     
N. Vanpol 75'  
J. Piens    
O. Achadoud 65'  
G. Boz    
L. Schuyten 61'  
    53'
    1 - 1  
B. Vanhove 50'  
    46'
     
     
     
N. Vanpol 28'  
    1 - 0  
R. Casas-Trobbiani 27'  
    Aftrap  

Onze Partners