Placeholder image 

VERSLAG

THES SPORT B - KVV H-Z

Zondag 10 februari 2019 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 22

0 - 2

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
10
11
14
2
3
12
7
9
5
15
  Invallers
 
20
6
4
8
Startelftal
 
1
3
7
18
8
11
12
14
5
4
9
Invallers
 
13
33
10
16

VERSLAG

Secuur en volwassen Heusden omzeilt moeilijke klip in Thes B met een knappe 0-2 overwinning.

Afgelopen weekend stond er een interessant voetbalweekend voor de deur. Onze jongens dienden aan de slag te gaan in de absolute topper in en tegen Thes Sport B. Zij verloren reeds 9 wedstrijden op rij niet meer en voorzitter De Wit maakte recent nog zijn ambities duidelijk door in de krant te stellen dat ze met hun ploeg ook naar 2e provinciale wensen te gaan. Onze jongens deden voorlopig nog beter; zij waren immers aan een reeks bezig van reeds 11 ongeslagen wedstrijden op rij. Een indrukwekkende reeks. Benieuwd of 1 van beide ploegen hun reeks diende te beëindigen. Bovendien diende runner up Hamont Ham te ontvangen. Ook geen gemakkelijke wedstrijd, getuige de goede prestatie van Ham in Heusden het vorige weekend.

Het voetbalweekend startte op zaterdagnamiddag waar de reservenploeg van Thes zich presenteerde als een jonge, goed voetballende ploeg. Desondanks kwam Heusden verdiend op een 1-0 voorsprong, dewelke reeds heel snel uitgewist werd door een goed uitgespeelde counter. Heusden kon echter weer toeslaan en kwam 2-1 voor, maar opnieuw wist Thes via een counter gelijk te stellen. Heusden kreeg 1 minuut voor de halve een uitgelezen kans om er 3-2 van te maken, maar het benutte een penalty niet. 2-2 onder de halve. De tweede helft toonde Thes zich de betere en wist het uiteindelijk onze jongens puntenloos achter te laten met een 2-4 nederlaag.

Een duidelijke waarschuwing voor Heusden dat het zich ook op zondag aan een goed en snel voetballend geheel kon verwachten. Dat werd meteen in minuut 2 duidelijk; Goyvaerts werd alleen voor doelman Deelkens afgezonderd, maar zijn bal stuitte op de paal en kwam vervolgens terug in het spel. Heusden ontsnapte vroeg aan een achterstand. Hierna kwamen ze wel beter in de wedstrijd en werden ze ook dreigender. Een aantal mogelijkheden konden echter niet benut worden wegens pech of een aantal ongelukkige keuzes. Bovendien viel man-in-vorm van de voorbije weken, Mathias Vanheeswijck, nog uit met een enkelblessure na 35’. Thes kreeg ook nog een mogelijkheid, doordat een verloren bal gedragen werd door de wind en op de lat viel. Heusden zette echter hoog druk, waardoor Thes regelmatig in de problemen kwam. Een afstandsschot van Luys werd eerst nog sterk gepareerd door de Looise doelman, doch kort erna was het wel prijs. Na een stilstaande fase kon Özdemir de bal recupereren en lepelde hij hem perfect voor het doel, waar een goed gepositioneerde Cams hard binnenknikte (0-1, minuut 43). Heusden dus vlak voor rusten op rozen.

De tweede helft diende Heusden tegen de wind in aan te vatten. Echter, een goede organisatie liet Thes niet in hun spel komen, waarbij ook goed druk gezet werd. Onder druk werd de bal ontzet in de voeten van Luys die Casas prachtig de 0-2 aanbood; Casas faalde niet (0-2, minuut 55). Thes probeerde nog wel met goede en gevaarlijke infiltraties vanuit het middenveld, maar iedere mogelijkheid werd afgeblokt door een sterk geheel met een secure achterlijn en doelman. Hierdoor kon Heusden deze belangrijke wedstrijd met een knappe driepunter afsluiten. Bovendien beet Hamont tegen Ham in het zand, waardoor Heusden zijn voorsprong uitbreidt naar een ongeziene 15 punten op 8 wedstrijden van het einde van het seizoen. Een tot nog toe uitzonderlijke prestatie van onze jongens.

Volgende week wacht de absolute topper van het seizoen. Dan reist runner up Hamont af naar Heusden. Voor Hamont de uitgelezen kans om de kloof terug te verkleinen tot 12 punten; voor onze jongens de ultieme kans om de titelstrijd definitief te beslechten. Mits winst tegen Hamont kan Heusden immers de week erna het kampioenschap binnenrijven. Echter, Hamont kan tot nog toe ook terugblikken op een schitterend seizoen en is al het hele seizoen ons eerste achtervolger. Het zal dus een zeer moeilijke wedstrijd worden, maar wel eentje om naar uit te kijken. Benieuwd of onze jongens hun ongeslagen reeks van 12 wedstrijden op rij zonder te verliezen kunnen verderzetten en de kloof met de eerste achtervolger tot 18 punten te vergroten.

Supporters op post, want onze jongens hebben jullie steun nodig!

    88'
     
O. Vranckx 86'  
W. Severijns    
    85'
     
J. Beckers 75'  
N. Ooms    
    57'
    53'
    0 - 2  
A. Vanmechelen 49'  
    42'
    0 - 1  
    36'
     
    Aftrap  
Placeholder image

Onze Partners