Placeholder image 
Placeholder image

VERSLAG

KVV H-Z - KFC HAM UNITED

Zondag 3 februari 2019 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 21

3 - 1

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
3
7
18
8
11
12
13
5
16
9
  Invallers
 
10
33
15
14
Startelftal
 
1
4
5
6
10
7
9
14
15
16
8
Invallers
 
12
13
14
17

VERSLAG

KVV startte het voetbalweekend reeds op vrijdagavond met een avondwedstrijd voor de 2e ploeg in Ham United. Na lang twijfelen of de wedstrijd zou doorgaan omwille van de barre weersomstandigheden, werd beslist om de wedstrijd te laten doorgaan. Gezien de sneeuw volledig gesmolten was, diende Heusden aan te treden op een vettig, zwaar en moeilijk bespeelbaar voetbalplein. Bovendien diende Heusden de wedstrijd aan te vatten met 10 pionnen. Een reeks afzeggingen saneerde de ploeg van 15 naar 10 spelers. Een moeilijke opgave dus voor onze jongens, die zich echter moedig weerden en een puike prestatie leverden. De eerste 25 minuten werd er gelijke tred gehouden met Ham en waren de beste kansen zelfs voor Heusden. Nadien scoorde Ham echter, waarna de kelk geledigd moest worden tot een 6-0 nederlaag, ondanks een sterk keepende Righi. Graag wensen we Kris Geussens te bedanken om ons opnieuw uit de nood te helpen! Hopelijk kunnen we volgende week een aantal spelers recupereren, zodat we terug een goede prestatie kunnen leveren.

De A-kern diende zondag aan de slag te gaan op een goed bespeelbaar veld en onder een mooi zonnetje. Het begon aan de laatste 10 wedstrijden met 12 punten voorsprong op eerste achtervolger Hamont en 13 op tweede achtervolger Thes B. Thes B liet zaterdagavond 2 punten liggen tegen Linkhout, waardoor zij mits winst van onze jongens op 15 punten zouden komen. Heusden begon goed aan de wedstrijd met overwegend balbezit, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Een counter werd goed uitgespeeld door Ham. Via een doorsteekpass kon Indeherberghe door het centrum infiltreren en alleen op Deelkens afgaan. Hij faalde niet en legde de openingstreffer in het mandje (0-1, minuut 15). Dit maakte de opdracht eens te lastiger voor Heusden; echter, onze jongens twijfelden niet en konden reeds 2 minuten later al gelijk komen. Een mooie actie Casas – Clerix – Vanheeswijck werd door deze laatste prachtig afgemaakt (1-1, minuut 17). Heusden bleef nadien de betere ploeg, doch kansen werden niet afgemaakt. Vanhove was er 2 maal dichtbij, maar eerst de paal en nadien de lat verhinderden een voorsprong. Aan de overkant probeerde Ham te counteren, maar de defensie van Heusden stond pal. Een 1-1 ruststand.

Heusden diende na de pauze dan ook vol aan de bak te gaan en ging op zoek naar de voorsprong. Lang moest het niet wachten, want na 6 minuten was het kassa. Casas met de voorzet en Vanheeswijck knikte zijn 2e van de namiddag binnen (2-1, minuut 51). Ham diende dan ook op zoek te gaan naar de gelijkmaker en zette alles op alles. Hierdoor kwam er ruimte voor de counter, maar deze mogelijkheden konden niet goed uitgespeeld worden. Op die manier bleef het spannend tot de laatste minuut. Na een vrije trap voor Ham, kon Heusden gevat counteren en kon Schuyten de spanning uit de wedstrijd trappen (3-1, minuut 90). Een moeilijke, maar zeker verdiende overwinning van onze jongens, die nu reeds 4 weken op rij winnend winsten af te sluiten.

Volgende week staat er een absolute topper op het programma; dan maken we de verplaatsing naar Thes B. Samen met Heusden en Hamont zijn zij de ploeg in vorm; Thes B wist al 9 wedstrijden op rij niet meer te verliezen. Onze jongens doen echter nog beter en verloren reeds 11 wedstrijden op rij niet meer. Benieuwd of onze jongens Thes B sinds lange tijd nog eens een nederlaag kunnen aansmeren. Dit zal in ieder geval zonder Vanderhoeven dienen te gebeuren. Hij kreeg in de slotfase nog een 3e gele kaart en moet dan ook geschorst toekijken.

L. Schuyten 89'  
    3 - 1  
J. Vanderhoeven 88'  
M. Vanheeswijck 82'  
J. Vanderhoeven    
    80'
     
R. Wijnen 70'  
N. Vanpol    
O. Achadoud 60'  
J. Piens    
    54'
     
M. Vanheeswijck 51'  
    2 - 1  
    32'
     
M. Vanheeswijck 17'  
    1 - 1  
    15'
    0 - 1  
    Aftrap  

Onze Partners