Placeholder image 

VERSLAG

WS LINKHOUT - KVV H-Z

Zondag 27 januari 2019 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 20

1 - 3

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
5
7
2
6
25
9
12
18
20
26
  Invallers
 
21
10
11
24
Startelftal
 
1
3
7
18
8
11
12
4
5
16
9
Invallers
 
10
13
14
15

VERSLAG

De wedstrijd van de 2e ploeg was omwille van de weersomstandigheden afgelast, waardoor enkel de eerste ploeg diende aan te treden dit weekend. Er stond een verplaatsing op het programma richting Linkhout, de ploeg in vorm met een recente 9 op 9 en overtuigende doelpuntencijfers. Na de zware wedstrijd van afgelopen week tegen Hechtel opnieuw een moeilijke opgave voor onze jongens.
Op het spel stonden niet enkel de drie punten, maar wel een nieuwe prijs, namelijk de tweede periodetitel. Mits winst was Heusden zeker van de 2e periodetitel, nadat ze ook al de eerste periodetitel wisten binnen te halen.

Heusden startte met dezelfde elf als tegen Hechtel. En dit leverde snel een doelpunt op. Al na 4 minuten werd Vanheeswijck aangespeeld door een goed storende Casas, waarbij Vanheeswijck zich aardig vrijmaakte en met links de doelman kansloos liet (0-1, minuut 4). 4 minuten later was het weeral prijs voor Heusden; een hoekschop kreeg Linkhout niet weggewerkt, waarvan Ozdemir kon profiteren; ook hij plaatste de bal met links overhoeks binnen (0-2, 8 minuten). Heusden leek al snel de schaapjes op het droge te hebben. Vervolgens probeerden de bezoekers de bal te neutraliseren, maar Linkhout kwam steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Door slecht uitvoetballen kwam Kapitein Vaes oog in oog met doelman Deelkens, die kansloos was (1-2, minuut 33). Bovendien diende op dit ogenblik Ozdemir gekwetst van het veld te gaan. Linkhout probeerde gelijk te maken voor de halve, doch buiten een paar halve mogelijkheden kwamen er geen grote kansen.

Heusden startte feller aan de 2e helft; na 20 seconden te spelen kwam Clerix alleen voor de doelman, doch deze reageerde goed. 5 minuten later was het wel terug prijs. Achadoud werd vrijgespeeld en kon alleen op doel afgaan. De doelman kon eerst nog pareren, doch Vanheeswijck was goed gevolgd en twijfelde niet (1-3, minuut 50). Een geruststellende voorsprong zou je dan denken, doch Linkhout gaf niet op. Dit zagen ze in minuut 60 ook beloond met een terechte strafschop; deze lieten ze echter onbenut, want de bal belandde tegen het doelhout en terug het spel in. Heusden ontsnapte aan de aansluitingstreffer. Linkhout zette alles op alles en Heusden kon zijn counters onvoldoende uitspelen. Globaal gezien kreeg Linkhout nog kansen genoeg om een punt thuis te houden, doch een sterke doelman Deelkens en het doelhout verhinderden dit.

Heusden ging zo met drie punten aan de haal na een mindere prestatie. Positief is wel dat ook deze matchen tot een goed einde gebracht worden. Linkhout presenteerde zich als een goed voetballende ploeg, met een stevige organisatie en een goede mentaliteit, doch met wat minder geluk. Heusden behaalde dus eerder op een diefje de tweede periodetitel, maar dit doet niets af aan de geleverde prestaties tot dusver. Na 20 wedstrijden realiseren onze jongens een schitterend puntentotaal van 51 op 60. Komende zondag start de 3e periode met een thuiswedstrijd tegen Ham United. Benieuwd of onze jongens dan opnieuw puntenwinst kunnen boeken en verder de poort naar 2e provinciale kunnen open beuken.

Supporters op post!

S. Volders 80'  
M. Vanardennen    
    77'
     
    72'
     
J. Steegmans 66'  
K. Nowicki    
    49'
    1 - 3  
D. Vaes 36'  
    1 - 2  
    34'
     
V. Vaes 24'  
S. Sansom    
    8'
    0 - 2  
    4'
    0 - 1  
    Aftrap  

Onze Partners