Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - HECHTEL FC

Zondag 20 januari 2019 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 19

4 - 2

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
3
7
18
8
11
12
4
5
16
9
  Invallers
 
33
10
13
14
Startelftal
 
1
2
3
4
12
8
9
5
13
14
7
Invallers
 
21
11
15
16

VERSLAG

Placeholder imageDe tweede ploeg, met een aantal sterkhouders van de 1e ploeg in de rangen terugkerende uit blessures, leden een vermijdbare 5-3 nederlaag in Hechtel. Hopelijk kunnen onze jongens zich snel herpakken en volgende week opnieuw aansluiten met een goede prestatie en overwinning tegen Linkhout.
De eerste ploeg, na de ruime 0-10 overwinning tegen Amandina, was dan ook meteen gewaarschuwd voor de moeilijke opdracht tegen Hechtel; zij strandde vorig seizoen op slechts 1 punt van het kampioenschap na Bolderberg met een totaal van 68 punten. In de voorbereiding op het huidige seizoen zagen ze enkel topschutter Vanherck vertrekken en versterkten ze zich met een drietal sterkhouders.

Heusden diende dan ook meteen wakker te zijn en dit was ook het geval. Een goed wedstrijdbegin met vooral veel balbezit leverde een snelle goal op. Schuyten kon op hoekschop in twee tijden de bal binnenwerken (1-0, minuut 9). Een mooie opener voor Heusden. Echter, lang kon Heusden niet genieten van deze voorsprong, want in minuut 14 hingen de bordjes alweer gelijk. Schuyten ging in duel met tegenstander De Jonghe, met een verrassende strafschop tot gevolg. Maex liet Deelkens kansloos. Alles te herdoen voor Heusden. De partij ging op evenwichtige basis verder met een aantal mogelijkheden aan beide zijden. Echter, Achadoud voor Heusden (bal van de lijn en parade doelman Eyckens) en De Jonghe voor Hechtel (bal op de kruising) hadden pech bij de afwerking. Zo leek het een billijke 1-1 ruststand te worden, totdat Heusden zich vlak voor de pauze liet verrassen. Op hoekschop voor Heusden schakelde Hechtel razendsnel om, waarbij De Jonghe de bal panklaar legde voor Maex en deze maar binnen te tikken had (1-2, minuut 45). Een zware domper voor Heusden vlak voor de pauze.

Heusden diende dan ook vol aan de bak in de tweede helft en dat lukte aardig. Heusden probeerde het tempo hoog te houden en Hechtel bij de keel te grijpen. Het creëerde ook een aantal kansen, maar o.a. Achadoud, Vanpol, Laenen & Casas konden de mogelijkheden niet omzetten in een doelpunt. Aan de overkant bleef het gevaarlijk opletten voor de snelle counters van Hechtel. Minuut 75 kreeg De Jonghe een domme, maar terechte, rode kaart voor een reactie met het hoofd. Hierdoor kreeg Hechtel het nog moeilijker om zijn voorsprong te verdedigen. De Heusdense druk werd steeds groter en resulteerde uiteindelijk in minuut 84 in de 2-2 van Casas. Heusden ging volledig voor een driepunter en kon 2 minuten later al de 3-2 tegen de touwen prikken, met opnieuw Casas aan het kanon. Heusden dus op 2 minuten tijd op voorsprong. Hechtel hing in de touwen en kon geen vuist meer maken. Het was uiteindelijk Heusden nog dat er in de laatste minuut nog eentje bij prikte. Een heerlijke bal van Vanheeswijck werd door Casas op even mooie wijze over de doelman geplaatst (4-2, minuut 91). Casas lukte op die manier zijn tweede hattrick op rij.

Een moeilijke wedstrijd tegen een gemotiveerde en sterke tegenstander, die in een sensationeel slot een schitterend einde kende voor Heusden. Evenzeer was dit voor de neutrale voetballiefhebber een mooie wedstrijd met een wisselend scoreverloop en de nodige spanning en intensiteit.
Volgende week wacht de laatste wedstrijd van de 2e periodetitel. Mits winst in en tegen Linkhout neemt Heusden na de eerste eveneens de tweede periodetitel in beslag. Dit zou alweer een zeer mooie prestatie zijn van onze jongens. Desondanks zal er nog heel wat werk op de plank liggen alvorens deze periodetitel binnengehaald kan worden, gezien we op bezoek dienen te gaan bij ploeg-in-vorm KWS Linkhout. Zij haalden na de winterstop schitterende resultaten (4-1 winst tegen Kadijk, 0-7 winst in Wijchmaal en 4-0 winst tegen Amandina). Onze jongens haalden na de winsterstop eveneens een mooie 7 op 9; benieuwd of onze jongens Linkhout een halt kunnen toeroepen.

Supporters op post!

R. Casas-Trobbiani 90'  
    4 - 2  
    88'
     
    87'
     
R. Casas-Trobbiani 86'  
    3 - 2  
    85'
R. Casas-Trobbiani 84'  
    2 - 2  
    80'
     
     
D. Cams 75'  
     
R. Cuyvers 67'  
G. Laenen    
G. Vanspauwen 60'  
D. Clerix    
N. Vanpol    
R. Cuyvers    
    45'
    1 - 2  
    14'
    1 - 1  
L. Schuyten 9'  
    1 - 0  
    Aftrap  

Onze Partners