Placeholder image 
Placeholder image

VERSLAG

KVV H-Z - KAULILLE FC

Zondag 6 januari 2019 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 17

0 - 0

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
3
7
6
8
11
12
4
5
16
10
  Invallers
 
33
9
14
13
Startelftal
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Invallers
 
15
12
13
14

VERSLAG

Placeholder image Voor de eerste wedstrijd van het jaar stond Heusden voor een zware opgave. Kaulille was immers leider in de 2e periodestand en heeft zich helemaal herpakt na een erg moeizame start met 6 overwinningen in de laatste 7 wedstrijden. Bovendien liet de 2e ploeg van Kaulille onze jongens vrijdagavond al zien dat zij over een sterke kern beschikken. Heusden diende dus meteen in het juiste ritme te zitten om de drie punten thuis te kunnen houden.

Dit liet ook het wedstrijdbegin duidelijk merken. Kaulille nam de wedstrijd meteen in handen en drukte Heusden tot op de eigen helft terug. De eerste 10 minuten was het dan ook naar adem happen voor onze jongens. Echter, stelselmatig kwam Heusden beter in de wedstrijd en herstelden ze het evenwicht, met een evenwichtige eerste helft tot gevolg. Hierbij was de grootste kans nog voor Kaulille. Rooyakkers kon alleen afgaan op doelman Deelkens, doch deze keepte uitstekend en hield de netten schoon. Aan de overkant kwam Heusden een paar keer kort bij een doelpunt, doch de laatste tik om de bal binnen te leggen ontbrak. Een al bij al terechte 0-0 ruststand.

De 2e helft begon opnieuw gelijkopgaand. Beide ploegen namen steeds meer risico’s om de drie punten binnen te halen, waardoor het een hele open tweede helft werd, met een goede en aangename wedstrijd voor de neutrale voetbalsupporter. De eerste grote kans was voor Clerix, die alleen op Hermans kon afgaan, maar de bal over het doel legde. Uiteindelijk bleef het spannend tot het einde; 5 minuten voor tijd kwam nog de grootste kans van de wedstrijd, toen Clerix opnieuw alleen op doel afgezonderd werd, doch hij foutief gestopt werd in het strafschopgebied. Een overduidelijke en terecht gegeven strafschop. De kans voor Heusden op de overwinning, doch Casas kon de strafschop niet verzilveren. Uiteindelijk kwam er in de laatste minuut nog een levensgrote kans voor Kaulille, doch de ingevallen Gorssen trapte naast de bal. Hierdoor bleef de wedstrijd dan ook op een terechte puntendeling steken. Enkel een aantal doelpunten ontbraken in deze spannende wedstrijd.

Ondanks het puntenverlies kon Heusden terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd tegen een verdienstelijke tegenstander. In de 2e periode neemt Hamont de fakkel over van Kaulille, waarbij Hamont en Kaulille wel hetzelfde aantal punten hebben, namelijk 16, met nog 3 wedstrijden te spelen. Heusden volgt op 1 punt van beide leiders en aast natuurlijk ook nog op een 2e periodetitel na de eerste reeds binnengehaald te hebben. In het algemeen klassement staat Heusden op kop met eerste achtervolger Hamont op 7 punten.

Aanstaande zondag maakt Heusden de verplaatsing naar Amandina. Zij verloren afgelopen weekend met 0-3 van Wijchmaal en zullen dan ook gebrand zijn om komende zondag de eerste punten van het nieuwe jaar te nemen. Hopelijk kunnen onze jongens de eerste driepunter van het jaar op zak steken. Na de wedstrijd wordt er nagekaart met Patje van de sporthal in Koersel, die een traktatie voorziet voor onze jongens.

IN DE MARGE:
Leroy Schuyten ontving afgelopen weekend zijn 3 gele kaart van het seizoen en is dus geschorst voor de verplaatsing naar Amandina. Thomas Poukens viel afgelopen zondag uit met een kuitblessure; verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoelang de afwezigheid zal zijn.

D. Cams 90'  
    85'
     
    83'
    67'
     
G. Boz 66'  
N. Vanpol    
T. Poukens 58'  
M. Vanheeswijck    
     
     
    42'
L. Schuyten 40'  
    37'
    33'
    Aftrap  

Onze Partners