Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - SP. WIJCHMAAL

Woensdag 26 december 2018 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 16

3 - 1

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
3
7
6
8
11
12
4
5
16
10
  Invallers
 
9
14
2
13
Startelftal
 
1
2
3
6
7
8
11
12
5
4
16
Invallers
 
17
10
15
14

VERSLAG

De laatste wedstrijd van 2018 in het provinciale voetbal was weggelegd voor onze jongens; zij dienden op 2e kerstdag Wijchmaal partij te geven. Het was dus spannend afwachten wie van beide partijen de kerstkalkoen het best verteerd zou hebben. Heusden diende dit te doen met tal van afwezigen (zie extra stukje). Gelukkig beschikt Heusden over een ruime en evenwichtige kern die tegen een stootje kan. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd van de heenronde tegen Kattenbos stonden er 4 nieuwe namen aan de aftrap en was de bank gevuld met 3 andere namen. Zo kwamen Vanheeswijck, Wijnen, Boz & Luys aan de aftrap en namen Achadoud, Vansnick & Vanpol plaats op de bank.

Heusden begon op zeer goede en overtuigende wijze aan de wedstrijd. Het domineerde en drukte Wijchmaal weg tot op de eigen helft. Kansen bleven dan ook niet lang uit, doch deze konden aanvankelijk niet afgewerkt worden. Vanheeswijck kwam aanvankelijk het kortste bij een doelpunt, maar zijn teen was niet lang genoeg om de bal voldoende hard te deviƫren. Minuut 11 startte Clerix op de rechterkant een actie, waarna Schuyten de perfecte voorzet afleverde; de ingelopen Poukens twijfelde niet en legde de bal proper in doel (1-0, minuut 11). 2e basisplaats voor Poukens en meteen zijn tweede doelpunt van het seizoen. Een oververdiende voorsprong op dat moment voor Heusden. Nadien werd echter de voet van het gaspedaal gehaald. Wijchmaal kwam beter in de wedstrijd en kwam al wat vaker in de buurt van doelman Deelkens. Na 25 minuten was de eerste kans meteen prijs voor Wijchmaal. Balverlies op de eigen helft van Heusden werd gevolgd door een perfecte doorsteekpass op speler-trainer Akkermans, die oog in oog met Deelkens niet faalde (1-1; minuut 25). Alles terug te doen voor Heusden, die de controle over de wedstrijd even kwijt was. Na 35 minuten kwam Heusden terug beter in het spel en nam het terug de bovenhand; dit resulteerde nog in een grote mogelijkheid van Vanheeswijck op center van Boz, maar zijn kopbal ging over. Rusten dus bij een 1-1 stand.

De tweede helft stak Heusden opnieuw goed van wal; het greep Wijchmaal meteen bij de keel en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Goed voetbal resulteerde in kansen. Het gevaar kwam langs verschillende kanten en Wijchmaal kwam er niet meer aan te pas. Het was uiteindelijk een zeer sterke prestatie van de Wijchmaalse doelman die een 2e doelpunt nog lang kon verhinderen. Aanvankelijk waren de grootste kansen een schitterende kopbal van Boz, die op de paal strandde, en een kopbal van de, alweer, beresterke spelende Cams, die op sublieme wijze door de doelman gepareerd werd. Uitstel bleek echter geen afstel, want na 70 minuten spelen kon Vanheeswijck een foutje in de Wijchmaalse defensie genadeloos afstraffen (2-1, minuut 70). Bovendien kon El Patron Casas de 3-1 eindstand al een paar minuten later aan de 2e paal binnen leggen (3-1, minuut 74). Wijchmaal had de energie niet meer om nog terug in de wedstrijd te komen. Integendeel, de grootste kansen waren in het laatste kwartier nog voor Heusden, doch de ingevallen Vansnick vond tegen zijn ex-club 2x alleen voor de Wijchmaalse doelman net niet het gaatje om de bal binnen te duwen. Zo eindigde de wedstrijd op een verdiende 3-1 overwinning voor Heusden, dat nu een weekje heeft om de batterijen op te laden voor wat beloofd een spannende terugronde te worden.

Onze jongens hebben een mooie voorsprong van 9 punten uitgebouwd op eerste achtervolger Hamont, doch met nog een hele terugronde voor de boeg, ligt er de komende weken nog heel wat werk op de plank. Dit neemt echter niet weg dat we de komende week, met de overgang naar 2019, mogen terugblikken op een schitterend jaar. Meer bepaald werd na het kampioenenjaar in vierde provinciale, het eerste jaar in derde provinciale in april 2018 afgesloten op een mooie achtste plaats met slechts 5 punten achterstand op een eindrondeticket. In het huidige tweede jaar in derde provinciale vertoeft Heusden reeds bij start van het seizoen op plaats 1, waarbij het na de 4e wedstrijd helemaal alleen aan de leiding stond, na winst tegen het toen nog ongeslagen Hechtel. Bovendien legde Heusden vervolgens een zeer sterke heenronde af met het gekende resultaat tot gevolg. Toch wel een unieke prestatie van onze jongens, waarbij Heusden opnieuw een levendige club is. Hopelijk kunnen we onze huidige vorm in 2019 verder zetten en zo verder bouwen aan een gezellige en leuke club. Vanuit het bestuur wensen we alle spelers, trainers, medewerkers en zeker onze talrijke supporters nog hele gezellige en fijne feestdagen en hopen we hen in 2019 opnieuw wekelijks te mogen verwelkomen en te verwennen met mooie en gezellige voetbaldagen!

M. Vanheeswijck 88'  
J. Claes    
G. Boz 84'  
R. Vansnick    
    83'
     
D. Luys 80'  
O. Achadoud    
R. Casas-Trobbiani 78'  
    3 - 1  
    70'
     
M. Vanheeswiojck 65'  
    2 - 1  
    30'
     
    23'
    1 - 1  
T. Poukens 13'  
    1 - 0  
    Aftrap  

Onze Partners