Placeholder image 

VERSLAG

KATTENBOS SPORT - KVV H-Z

Zondag 9 december 2018 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 15

0 - 4

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
2
3
4
5
6
8
9
10
14
15
  Invallers
 
22
7
11
12
Startelftal
 
1
3
4
6
8
11
12
13
14
16
18
Invallers
 
2
5
7
9

VERSLAG

'El Patron' Casas dirigeert Heusden naar ruime en verdiende overwinning in Kattenbos.

Zaterdag werd het een spannende wedstrijd bij de 2e ploeg. Hoewel Kattenbos zich naar een 0-2 voorsprong knokte, bleef Heusden erin geloven, maar kwamen ze niet verder dan een 2-3 eindstand. Bram Vanhove stond 2 x aan het kanon. Bovendien vielen zowel Stefaan Claes als Alessio Garlisi vroegtijdig uit met een spierblessure. Hierdoor werd het een zeer spijtige namiddag. We wensen Alessio en Stefaan een spoedig herstel en hopen hen na de winterstop terug mogen te verwelkomen op de plein!

Zondag diende Heusden terug het goede elan te vinden qua puntenoogst, want het was ondertussen al 3 wedstrijden geleden dat Heusden nog eens kon proeven van een overwinning. Zowel Lummen (1-1) als Kadijk (2-2) hielden onze jongens in eigen huis in bedwang. Bovendien is Kattenbos een sterke tegenstander die onder zijn waarde geklasseerd staat. Bij Heusden viel er bij aanvang van de wedstrijd een eerste selectie voor Wijnen op te merken en stond Poukens terug voor de eerste maal in de basis na weken blessureleed. Vanhove was geschorst na 3 x geel. Vanderhoeven, Piens, Gerits, Vanpol, Claes, Doumkos en Achadoud lagen nog in de lappenmand.

Heusden begon sterk aan de wedstrijd en liet meteen zijn duidelijk aanvallende intenties zien. De eerste 10 minuten was het even zoeken, maar nadien kwam Heusden in zijn ritme, wat leidde tot 35 wervelende voetbalminuten van Heusden. Eerst waren Clerix, Casas en Cams dichtbij de openingstreffer, doch hun pogingen gingen voorlangs. Vervolgens nam 'El Patron' Casas zijn ploeg bij de hand en dirigeerde de eerste 45 minuten. Hij speelde Laenen in, die perfect aflegde en de ingelopen Casas de bal in doel knalde (0-1, minuut 20). Kort na de 0-1 kwam er een huizenhoge kans voor Kattenbos; echter, oog in oog met doelman Deelkens kon Claes niet afronden; Deelkens pareerde knap. 5 minuten later was het wel prijs voor Heusden; Casas speelde Clerix vrij en die twijfelde deze keer niet (0-2, minuut 26). Het sein voor Heusden om door te duwen. Een combinatie Laenen - Schuyten werd gevolgd door een voorzet, die door Vanlook hard werd binnengeknikt (0-3, minuut 36). Kattenbos probeerde via sneltrein Claes tegen te prikken, maar de acties misten zuiverheid om tot grote doelkansen te leiden. Toen de koffie binnen al werd ingeschonken, sloeg Heusden nog een keer toe. Een prachtige combinatie werd uiteindelijk op assist van Casas door Poukens enig mooi binnengelegd (0-4, minuut 45). Heusden tijdens de halve op rozen.

De tweede helft was van mindere kwaliteit dan de eerste. Beiden ploegen kregen nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zeker de eerste helft was een totaalprestatie van onze ploeg met bijwijlen wervelend voetbal en een sublieme Ricardo Casas en gekruid met 4 mooie doelpunten. Die van Kattenbos werden er zowaar even stil van!

Heusden sluit de heenronde af met een zeer goede prestatie en een, onverwacht maar niet onverdiend, schitterend puntentotaal van 38 op 45. Zij mogen zich dan ook terecht de herfstkampioen noemen. Na het binnenhalen van de eerste periodetitel en het veroveren van een ticket voor de beker van België een nieuwe 'prijs' voor onze jongens. Hopelijk kunnen ze volgende week het jaar 2018 op mooie wijze afsluiten in de thuiswedstrijd tegen Wijchmaal. Wijchmaal hield titelfavoriet Kadijk op een 2-2 gelijkspel en presenteerde zich de eerste wedstrijd van het seizoen als een goed voetballend, moeilijk te ontwrichten geheel. Dit bewijzen ze ook met hun sterke resultaten van de afgelopen weken. Afwachten of onze jongens zich nog een laatste keer kunnen opladen in de laatste wedstrijd van 2018.

    83'
    80'
     
G. Vanden Boer 72'  
D. Vanbriel    
    65'
     
    59'
    54'
     
M. Dierick 53'  
    51'
J. Vandenberk 46'  
Y. Pauwels    
F. Geypen    
B. Vandenberk    
    45'
    0 - 4  
    36'
    0 - 3  
    26'
    0 - 2  
    20'
    0 - 1  
    Aftrap  

Onze Partners