Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - LUMMEN VV

Zondag 25 november 2018 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 13

1 - 1

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
18
3
7
5
10
11
14
4
12
15
  Invallers
 
33
2
6
13
Startelftal
 
1
2
4
6
7
8
9
18
11
14
15
Invallers
 
21
5
12
10

VERSLAG

De 2e ploeg leverde zaterdag een knappe prestatie af en versloeg Lummen in eigen huis met overtuigende 1-4 cijfers. Doelpuntenmakers van dienst waren Vansnick, Tasci & Casas (2x).

Benieuwd of de eerste ploeg deze lijn kon doortrekken tegen Lummen. De voorbije jaren waren dit steeds duels op het scherpst van de snee, met 1x winst voor Lummen, 1x winst voor Heusden en tweemaal een gelijkspel tijdens de vier voorbije confrontaties. Heusden mistte Casas, Cuyvers (schorsing) en Vanspauwen.

Placeholder image Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden, bleek al vanaf minuut 1. Lummen zat goed in de wedstrijd en creëerde snel de eerste mogelijkheid. Een center vanop links werd voorlangs gekopt; meteen een serieuze waarschuwing voor Heusden. Hierna kwam Heusden beter in de wedstrijd, die verder geen groot doelgevaar opleverde in de aanvangsfase. Na een paar dreigende fases in de 16 van Lummen, kwam na 19 minuten de 1-0 op het bord te staan. Een actie Clerix – Boz met een schitterende voorzet van Clerix werd door Vanlook aan de 2e paal mooi binnengetikt. Heusden dus op voorsprong met meer greep op de wedstrijd. Lummen probeerde wel, doch speelde te onverzorgd om doelkansen te creëren. Bij Heusden zat er echter ook te veel afval in het spel om de score verder uit te diepen. Lange tijd leek de eerste helft dan ook met een 1-0 te eindigen, maar 7 minuten voor het einde kon Lummen gelijk komen. De linkerflank van Lummen drong het strafschopgebied binnen en werd foutief getackeld. Een terechte penalty, die met een gelukje werd omgezet door Fakcevic. Alles te herdoen dus na de halve.

Heusden begon goed aan de tweede helft en creëerde in de eerste minuut een uitstekende mogelijkheid via Boz, maar hij plaatste de bal naast doel. Heusden voerde de druk om, maar kon zijn kansen niet omzetten in een doelpunt. Hierdoor brak de wedstrijd wel volledig open en kon ook Lummen steeds meer dreigen, gezien de ruimtes groter werden. Uiteindelijk werd het een intense tweede helft met kansen aan beiden zijden. Hierbij kwam Lummen 5 minuten voor het einde nog het dichtst bij een doelpunt, maar de bal strandde op de lat.

Een stevige pot voetbal die uiteindelijk op 1-1 strandde. Gezien het wedstrijdverloop konden beide ploegen de drie punten binnenhalen, maar vergaten ze op de belangrijke momenten de trekker over te halen. Voor Heusden toch een mooie 4 op 6 tegen de Lummense ploegen Gestel en Lummen.

Volgende week staat de topper tegen Kadijk op het programma. De reserven gaan op bezoek bij de leider en de dag nadien ontvangt Heusden als leider runner-up Kadijk. Kadijk kende een redelijke competitiestart met 6 op 12, maar kwam nadien volledig onder stoom en legde een prima parcours af. Dit resulteert in een gedeelde 2e plaats met Hamont met 25 punten. Zij zullen dus gebrand zijn op een overwinning in Heusden om zo opnieuw de aansluiting te vinden met onze jongens. Benieuwd of onze jongens in deze absolute topper hun streng kunnen trekken en opnieuw de drie punten kunnen thuishouden.

    86'
     
    85'
G. Laenen 72'  
T. Poukens    
    68'
     
M. Vanheeswijck 54'  
R. Vansnick    
    38' P
    1 - 1  
W. Vanlook 19'  
    1 - 0  
    Aftrap  
Placeholder imagePlaceholder image

Onze Partners