Placeholder image 

VERSLAG

VK GESTEL - KVV H-Z

Zondag 18 november 2018 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 12

0 - 1

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
28
5
2
6
7
12
10
13
14
15
16
  Invallers
 
1
4
11
9
Startelftal
 
1
18
3
7
8
10
11
13
4
12
16
Invallers
 
22
5
14
15

VERSLAG

Zowel de tweede als de eerste ploeg stonden voor een rasechte topper afgelopen weekend; titelkandidaat Gestel kwam immers zaterdag op bezoek en mocht onze 1e ploeg ontvangen zondag. Zij versterkten zich met enkele kleppers als Vanhoudt, Gielissen en natuurlijk topschutter De Man en konden reeds vorige seizoen op een stevige kern terugvallen, getuige hun mooie seizoen vorig jaar en bijhorende eindrondeticket. Dit seizoen haalden zijn uit de eerste elf matchen 18 punten, waarbij ze ietwat onder de verwachtingen bleven als gedoodverfd titelfavoriet, zij het dat pech wel een groot aandeel hierin speelde.

De 2e ploeg hield op zaterdag meteen de punten in eigen huis. Een prachtige aanval en geweldige rush op de linkerflank van Claes J. leidde de 1-0 in; hij kon mooi afwerken. Gestel gaf zich echter niet gewonnen en kwam al snel terug tot 1-1. In een spannende 2e helft kon Heusden de overwinning toch naar zich toe trekken. Achadoud zette zich goed door op de linkerflank en presenteerde de 2-1 prachtig aan Vasic, die de bal in het doel deponeerde. Erna was het nog een aantal keren bibberen voor Heusden, dat echter kon rekenen op een beresterke doelman Righi. Hij hield zijn ploeg meerdere malen recht gedurende de wedstrijd, waardoor de 2-1 eveneens de einstand werd.

De eerste ploeg diende de lastige verplaatsing te maken naar Gestel, waar een moeilijk bespeelbaar en vrij hobbelig veld niet uitnodigde tot een goede pot voetbal. Dit zorgde dan ook voor een trage start van de wedstrijd met veel middenveldsspel en weinig tot geen kansen in de beginfase. Op een counter van Gestel kwamen Ceciliani en De Man in een 2 tegen 1 situatie, doch deze werd slecht uitgespeeld. Op het half uur schakelde Heusden toch een versnelling hoger en kwam ook de eerste grote kans van de wedstrijd; Casas nam een bal met links op de volley, doch de Gestelse doelman redde met een beenveeg. 10 minuten later zonderde Boz Vanhove alleen af voor doel, maar opnieuw redde de Gestelse doelman knap. Eveneens kon Heusden uit wat geharwar in de 16 geen doelpunt puren.

De tweede helft startte goed voor Gestel. Meteen was er een grote kans voor Ceciliani, maar hij plaatste de bal voorlangs. Nadien kwam opnieuw Ceciliani door de verdediging, maar zijn voorzet bereikte niemand. Nadien leek Gestel door zijn krachten heen te zitten en nam Heusden meer en meer de overhand. Boz kreeg nog een mogelijkheid, maar hij wachtte te lang om te besluiten en week te ver uit naar de zijkant. Heusden dreigde steeds meer en met de ingevallen Vanheeswijck & Laenen werden meer risico’s genomen. In tussentijd was het opletten voor de Gestelse counter, gezien er meer ruimtes vielen. Tussendoor viel Cams ook nog uit met een bebloede wang. In minuut 90 viel dan toch uiteindelijk een doelpunt. Een voorzet belandde via Laenen, een sublieme tik met de hak van kapitein Casas tot bij Vanlook die de bal in het doel kon leggen (0-1, minuut 90). Euforie bij Heusden, maar erna volgden nog 5 minuten blessuretijd, waarbij Vanlook een Gestels schot in extremis kon blokken. Zo kon Heusden, al bij al verdiend, de drie punten mee naar huis nemen en zijn leidersplaats verstevigen.

Casas en Cuyvers pakten beiden hun 3e gele kaart van het seizoen en zijn dus geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Lummen. Lummen won zaterdagavond knap met 1-2 in Donk en zette op die manier zijn zegereeks verder. Vorige jaar haalde Heusden slechts 1 op 6 tegen Lummen en uit ervaring weten we dat Lummen een sterke ploeg is, waartegen we het altijd moeilijk hebben. 2 ploegen die in de goede flow zitten, belooft opnieuw een mooie en spannende pot voetbal te worden volgende week; Supporters op post!

    90'
    0 - 1  
    87'
    83'
     
Y Florens 82'  
J. Nulens    
    76'
     
T. Van Genechten 67'  
S. Martens    
    65'
     
    60'
T Van Genechten 25'  
K. Claes 20'  
    Aftrap  
Placeholder image

Wim scoorde het enige doelpunt
in de slotminuut

Placeholder image

Dylan hield voor de 5e keer
zijn netten schoon

Onze Partners