Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - SC DONK

Zondag 11 november 2018 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 11

4 - 0

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
33
18
3
7
8
10
9
14
4
12
16
  Invallers
 
22
5
2
13
Startelftal
 
90
5
6
7
8
9
10
12
14
16
17
Invallers
 
21
15
4
11

VERSLAG

Placeholder imageFoto's Celien Cams

Zowel de reserven als de eerste ploeg dienden een reactie te geven na de teleurstellende uitslag tegen Meldert met een totaaldoelpuntensaldo van 9-0 ten voordele van Meldert. Donk zou dan ook het kind van de rekening moeten worden. De reserven hadden een aardige kluif aan Donk; zij presenteerden zich als een stevig, goed voetballend geheel en kwamen al snel op gelijke hoogte na de 0-1 voorsprong door Vasic. Vervolgens gingen ze over onze jongens. Vasic kon nog gelijk maken (2-2), maar nog voor de pauze werd het reeds 4-2; uiteindelijk leidde de tweede helft nog tot een 5-3 overwinning voor Donk; Garlisi maakte het derde doelpunt voor Heusden. Een spijtige nederlaag voor onze jongens, maar volgende week met goede moed opnieuw er tegenaan tegen Gestel.

De eerste ploeg diende ook wat wijzingen aan te brengen; Vanderhoeven (2x geel), Cuyvers (2x geel) en Piens (meerdere weken out) dienden vervangen te worden. Hierdoor kwamen Ozdemir, Vanspauwen & Laenen in de basis.

De wedstrijd begon met balbezit voor Heusden en Donk dat zich goed organiseerde. Kansen waren in het begin dan ook langs beide kanten schaars. De eerste doelpoging kwam er van Donk; een afstandsschot werd door doelman Deelkens van onder de lat getikt. Aan de overkant ging de eerste doelpoging meteen binnen; Boz kon een afvallende bal over de keeper droppen (1-0, minuut 13). De volgende doelpoging was opnieuw prijs. Laenen schilderde met zijn linker de bal enig mooi in het hoekje (2-0, minuut 20). Heusden al snel op een geruststellende voorsprong. De voet ging even van het gaspedaal en Donk kwam meer opzetten. Dit resulteerde in minuut 30 in een grote kans voor Donk; doelman Deelkens pareerde knap! Heusden kreeg ook nog een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Donk ging de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, doch werd al snel op de counter gepakt. Bij een tegenaanval van Heusden stuurde Clerix met een strakke bal Boz in het straatje en hij twijfelde niet (3-0, minuut 55). Dit legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Op het laatste zorgde Vanheeswijck nog voor het slotakkoord door met een knappe kopbal de 4-0 eindstand vast te leggen (4-0, minuut 85).

Heusden herpakte zich zowel zaterdag als zondag met een verdienstelijke prestatie, waar we terug op verder kunnen bouwen. Volgende week is het de topper tegen VK Gestel, de gedoodverfde titelfavoriet voor dit seizoen, met o.a. topschutter Jan de Man in de rangen. Benieuwd of onze jongens zich opnieuw kunnen onderscheiden tegen deze sterke tegenstrever. (R.P.)

M. Vanheeswijck 85'  
    4 - 0  
G. Laenen 80'  
S. Vasic    
B. Vanhove 72'  
M. Vanheeswijck    
    71'
     
E. Ozdemir 64'  
R. Vansnick    
G. Boz 55'  
    3 - 0  
    50'
     
G. Laenen 20'  
  2 - 0  
G. Boz 13'  
    1 - 0  
    Aftrap  

Placeholder imageFoto's Celien Cams

Boz

Placeholder image

2 doelpunten

Laenen

Placeholder image

1 doelpunt

Vanheeswijck

Placeholder image

1 doelpunt

Deelkens

Placeholder image

4e Clean Sheet

Onze Partners