Placeholder image 

VERSLAG

SK MELDERT - KVV H-Z

Zondag 4 november 2018 - 14:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 10

4 - 0

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
3
4
5
14
8
9
11
6
2
16
  Invallers
 
23
13
7
15
Startelftal
 
1
4
3
7
8
10
11
13
12
15
17
Invallers
 
22
6
18
14

VERSLAG

De reserven leden zaterdag een verrassende nederlaag thuis tegen Meldert. Een sterk spelend Meldert liet onze jongens geen schijn van kans en haalden met forfait-cijfers op verdiende wijze te overwinning binnen. De ruststand was 0-3 en Meldert liet nog een aantal kansen liggen om de score verder uit te diepen. Jarne Schaeken van Meldert triomfeerde met een hattrick.

Placeholder image
Vraag was of de eerste ploeg zijn sterke prestaties van de voorbije weken wel kon doortrekken. Het ontmoette een zeer gemotiveerd spelend Meldert, dat vooral loerde op de counter. Heusden nam het balbezit in ontvangst zonder dat dit tot grote kansen leidde. Aan de overkant was er wel snel gevaar; de Meldertse topschutter Elsen kon een te korte terugspeelbal onderscheppen en legde hem proper langs doelman Deelkens (1-0, minuut 7). Het spelbeeld veranderde na deze goal niet; Heusden probeerde te dreigen, maar kreeg geen grote kansen. Op volgend gevaar was het terug wachten op Meldert. Schepers kreeg te veel ruimte in het hart van de verdediging en kon zo op snelheid ontsnappen. Hij faalde niet oog in oog met Deelkens (2-0, minuut 25). Heusden dus al snel op een dubbele achterstand. Bovendien diende Piens het veld gekwetst te verlaten. In minuut 35 leek het een zeer moeilijke opgave voor Heusden te worden, met dubbel geel en dus rood voor Vanderhoeven. Desondanks kreeg Heusden nog een tweetal mogelijkheden voor de halve om de aansluitingstreffer te lukken, maar de grootste mogelijkheid werd van de lijn gekeerd.

Heusden kwam na de pauze met vernieuwde moed uit de kleedkamer. Met 10 man werden nog een aantal mogelijkheden gecreƫerd, maar wat pech en een sterk spelende Meldertse doelwachter hielden de nul op het bord. Omwille van de man minder situatie en het meer risico nemen lag er veel ruimte voor de snelle Meldertse spitsen om de score verder uit te diepen. Dit gebeurde uiteindelijk ook in minuut 73 en 80. Opnieuw Elsen en Schepers kwamen oog in oog met Deelkens en werkten telkens mooi af. Hierdoor stond de zware 4-0 eindstand op het bord. Cuyvers werd in minuut 90 nog van het veld gestuurd met een dubbele gele kaart.

Een knappe prestatie van een zeer verdienstelijk Meldert! Aan de verliezende kant een eerste nederlaag voor Heusden, dat zo de eerste periode afsluit met een schitterende puntenbalans. Deze week zal het vooral werk zijn om de kopjes leeg te maken tegen volgend weekend en opnieuw proberen aan te pikken met een goede prestatie. Een spijtige nederlaag die niets afdoet aan het schitterende parcours van onze jongens en het geleverde werk van de hele club. Een nederlaag hoort nu eenmaal bij het proces om te groeien als club en hopelijk geeft dit onze jongens nieuwe energie voor de komende weken om terug beter te doen.

Later kregen we bericht dat Joerie Piens, die na een half uur het veld gekwetst moest verlaten, zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken. Hij zal dus meerdere weken out zijn. Wij wensen Joeri een spoedig herstel.
Ekrem Ozdemir die afgelopen donderdag tijdens de finale van de beker uitviel met een lichte blessure, had aan 2 dagen onvoldoende tijd om te herstellen. Er wordt getracht om hem fit te krijgen voor komend weekend.

    90'
B. Schepers 84'  
J. Schaeken    
B. Schepers 83'  
    4 - 0  
N. Rayen 71'  
N. Ooms    
G. Schaubroeck 68'  
    65'
     
S. Marx 60'  
J. Vanduren    
    45'
     
     
M. Elsen 42'  
    40'
    35'
    30'
     
M. Elsen 29'  
    3 - 0  
B. Schepers 25'  
    2 - 0  
M. Elsen 7'  
    1 - 0  
    Aftrap  

Placeholder image Placeholder image

Onze Partners