Placeholder image 

VERSLAG

EXC. HAMONT - KVV H-Z

Zondag 21 oktober 2018 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 8

2 - 5

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
2
6
7
8
9
10
11
12
13
4
  Invallers
 
23
2
3
15
Startelftal
 
1
18
3
7
8
10
11
13
4
15
16
Invallers
 
22
5
12
14

VERSLAG

KVV diende op deze zonnige namiddag de erg lastige en verre verplaatsing te maken naar Exc. Hamont.

De reserven gaven op zaterdagnamiddag het goede voorbeeld. Zij waren te sterk en wonnen hun wedstrijd met zware 6-0 cijfers. Daardoor kwamen zij net als de eerste ploeg op de eerste plaats in de rangschikking.

De eerste ploeg kon dan ook het voetbalweekend geslaagd afsluiten mits winst in Hamont. Hamont zelf stond op een mooie 5e plaats met 13 punten op 21. Zij hadden bovendien nog geen enkele wedstrijd verloren en beschikken over heel wat ervaring in hun ploeg.

Dit mocht Heusden bij aanvang van de wedstrijd ondervinden. Hamont probeerde meteen het heft in handen te nemen en in de eerste minuten speelde het spel zich af op Heusdens grondgebied. Nadat de bal wat bleef hangen in en rond de 16 van Heusden kwam er een eerste corner na anderhalve minuut, die net niet door Poelmans gedevieerd kon worden. Na deze eerste sterke 3 à 4 minuten van Hamont liep de motor van Heusden warm. Casas tekende in minuut 6 meteen present; zijn vrije trap verraste de doelman (0-1). Heusden had er zin in en drukte meteen door. 4 minuten later was het weer prijs. Clerix werd enig mooi vrijgespeeld en deze lepelde de bal in 1 tijd in de verste hoek binnen (0-2; minuut 10). Heusden had de wedstrijd op dat moment volledig in handen en ging op zoek naar meer. Dit kwam er in minuut 20. Boz werd vrijgespeeld en met een mooie individuele actie plaatste hij de bal in het hoekje (0-3, minuut 20). Hamont was intussen volledig van het spelbeeld verdwenen en hapte naar adem. Heusden daarentegen zag nog een goal van Vanhove afgekeurd wegens buitenspel en kon een aantal keren net niet besluiten. Een verdiende voorsprong stond dan ook op het scorebord onder de halve.

Zaak voor Heusden om de tweede helft geconcentreerd uit de kleedkamer te komen om niet meer in de problemen te geraken. Echter, na 1 minuut was het reeds prijs. Topschutter Vandael ging heviger in duel dan de Heusdense verdediging en kon alleen voor doelman Deelkens de 1-3 prikken. Dit gaf Hamont nieuwe hoop; echter, dit was van korte duur. Slechts 2 minuten later zonderde Casas met een subliem doorsteekpasje Clerix alleen voor doel af en deze werkte al even mooi af (1-4, minuut 48). Nog was Heusden niet voldaan; Piens pikte eveneens zijn doelpunt mee 10 minuten later (1-5, minuut 58). Hamont kon geen vuist maken en haalde topschutter Vandael naar de kant. Toch slaagden ze erin om de wedstrijd nog op te fleuren met een doelpunt. Poelmans mocht na een duwfout van Ozdemir vanop de penalty stip de 2-5 binnenleggen (2-5, minuut 70). Hoewel Heusden niet meer in de problemen kwam, kwam Hamont in het slot nog gevaarlijk opzetten. Uitstekende doelkansen (2x doelman Deelkens met een mooie parade en 1x een vrije trap op de paal) werden echter niet benut.

Op deze manier werd op mooie wijze de zware 7-2 nederlaag weggeveegd en behoudt Heusden zijn ongeslagen status en het maximum van de punten na 8 wedstrijden.

Volgende week staat er een rasechte topper op het programma; het tweede geklasseerde Peer SV komt dan op bezoek. Opnieuw een zware klepper en een volgende uitdaging voor onze jongens. Peer heeft immers op Heusden na de beste verdediging van de competitie. Bovendien dienen beide ploegen uit te maken wie met de eerste periodetitel gaat lopen. Mits winst is Heusden zeker van de eerste periodetitel. Bovendien zouden ze hun ongeslagen reeks en het maximum van de punten met minstens 1 week te verlengen. Benieuwd of onze jongens deze topper naar hun hand kunnen zetten.

Supporters op post!

N. Van Samang 86'  
R. Steijvers    
    80'
W. Cuyvers 78'  
     
     
     
    72'
     
K. Poelmzns p 70'  
    2 - 5  
    66'
     
M. Jannis 62'  
J. Vandael    
G. Nijs    
    58'
    1 - 5  
    48'
    1 - 4  
J. Vandael 46'  
    1 - 3  
N. Langens 24'  
R. Dilissen    
    20'
    0 - 3  
    10'
    0 - 2  
    6'
    0 - 1  
N. Langens 6'  
    Aftrap  

Onze Partners