Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - THES SPORT B

Zondag 14 oktober 2018 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 7

2 - 0

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
18
3
7
8
10
11
13
4
15
16
  Invallers
 
1
6
9
14
Startelftal
 
1
10
11
14
17
3
2
7
9
15
13
Invallers
 
1
6
12
8

VERSLAG

Placeholder image
Onder een stralende zon en een schitterend voetbalweertje mocht Heusden runner-up Thes B ontvangen. Thes B stond bij aanvang van de wedstrijd op een mooie 2e plaats met 14 op 18; zij verloren nog geen wedstrijd, speelden 2x gelijk en behaalden 4 overwinningen. Na Hechtel (toen stonden zowel Hechtel en Heusden met 9 op 9 op kop van het klassement) en Ham (toen 10 op 15 en een derde plaats) een nieuwe topper voor Heusden; deze keer voor de 1e maal in eigen huis.

Heusden vatte de wedstrijd aan met 1 nieuwkomer; Wim Vanlook kwam voor de eerste maal bij de selectie en stond meteen in de basis. Hij diende het seizoen aan te vatten met een enkelblessure, hervatte bij aanvang van het seizoen bij de reserven en kreeg zijn vuurdoop meteen in een topper.Onder een stralende zon en een schitterend voetbalweertje mocht Heusden runner-up Thes B ontvangen. Thes B stond bij aanvang van de wedstrijd op een mooie 2e plaats met 14 op 18; zij verloren nog geen wedstrijd, speelden 2x gelijk en behaalden 4 overwinningen. Na Hechtel (toen stonden zowel Hechtel en Heusden met 9 op 9 op kop van het klassement) en Ham (toen 10 op 15 en een derde plaats) een nieuwe topper voor Heusden; deze keer voor de 1e maal in eigen huis.

Heusden vatte de wedstrijd aan met 1 nieuwkomer; Wim Vanlook kwam voor de eerste maal bij de selectie en stond meteen in de basis. Hij diende het seizoen aan te vatten met een enkelblessure, hervatte bij aanvang van het seizoen bij de reserven en kreeg zijn vuurdoop meteen in een topper.

Thes startte goed aan de wedstrijd en eiste het balbezit op, echter zonder gevaar. Na een paar minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht, zonder al te grote kansen. De topper had een goal nodig om opengebroken te worden. Na 25 minuten was het zover. Een bal werd in de 16 van Thes gebracht vanop de rechterkant. De verdediger werkte deze met de arm weg, maar Ekrem Özdemir kon de afvallende bal overhoeks binnen trappen (1-0, minuut 25). Perfect voordeel gelaten door het scheidsrechterlijk trio. De voorsprong voor Heusden bracht niet meer inspiratie langs beide kanten qua doelgevaar. Bij Thes ontbrak het aan de juiste laatste pass om de ruimte te benutten; voor Heusden kreeg Boz nog een goede kans, maar hij kon niet afdrukken op een voorzet van Clerix. Het was wachten op minuut 39 voor volgend doelgevaar. Joeri Piens liet zijn bewaker op schitterende wijze ter plaatse en werkte vanuit een scherpe hoek beheerst af (2-0). Heusden kon dus met een geruststellende voorsprong de rust in.

Thes startte de tweede helft met topschutter Binnemans op de linkerflank en probeerde op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Het was echter Heusden met de grootste kansen; echter, Vanhove, Casas en Boz konden onvoldoende besluiten. Een treffer van Dieter Cams werd nog afgekeurd voor een duwfout. Thes had nog een zeer goede mogelijkheid met een schot van Binnemans, maar doelman Dylan Deelkens pareerde knap en ziet zijn sterke prestaties van de afgelopen weken beloond met een derde clean sheet op rij.

Thes presenteerde zich als een sterke, voetballende ploeg die zeker kwaliteiten bezit om tot het einde van de rit mee te dingen naar de prijzen. Vandaag hadden ze de pech dat hun laatste pass er niet uitkwam, maar met hun voetballend vermogen en snelle acties gaan ze nog mooie resultaten boeken. Heusden pakte zijn zevende overwinning op rij en staat – toch wel wat onverwacht na een wisselende voorbereiding - op kop van de rangschikking. Volgende week staat één van de lastigste verplaatsingen van het seizoen op het programma, namelijk in Exc. Hamont. Zij legden afgelopen weekend titelkandidaat Ham vlotjes over de knie met een knappe en verdiende 1-4 overwinning. Benieuwd of onze jongens hun knappe prestaties van de voorbije weken kunnen doortrekken en deze lastige klip kunnen omzeilen. In dat geval komt de 1e periodetitel erg dichtbij. Aan motivatie geen gebrek dus!

R. Casas Trobbiani 90'  
G. Boz 86'  
M. Vanheeswijvck    
    83'
     
J. Piens 78'  
T. Poukens    
D. Clerix 77'  
O. Achadoud    
    76'
    64'
     
     
J. Vanderhoeven 52'  
W. Vanlook 50'  
J. Piens 39'  
    2 - 0  
    29'
E. Özdemir 25'  
    1 - 0  
    Aftrap  

Onze Partners