Placeholder image 

VERSLAG

KFC HAM UNITED - KVV H-Z

Zondag 7 oktober 2018 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 6

0 - 3

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
4
5
6
7
8
10
11
13
15
17
  Invallers
 
12
3
9
14
Startelftal
 
1
12
3
7
8
10
11
13
4
15
16
Invallers
 
33
6
9
14

VERSLAG

Placeholder imageDe wedstrijd tegen Ham diende Heusden aan te vatten zonder de langdurig geblesseerden Luys en Gerits. Voor de rest was de volledige kern beschikbaar.

Heusden startte goed aan de wedstrijd en kon uit de eerste mogelijkheid scoren. Clerix kon tot 2x toe de bal voor goal brengen en de tweede maal kon Boz vrij afdrukken. Zijn bal hobbelde langs de keeper perfect in de linkerbenedenhoek (0-1, minuut 5). Een paar minuten later was het weer prijs voor de bezoekers. Boz werd mooi diep gestuurd op links en zijn voorzet werd door Casas voorbij de doelman getikt (0-2, minuut 8). Heusden zat dus meteen op rozen en had Ham meteen in de touwen hangen. Ham probeerde te herstellen van deze opdoffer, terwijl Heusden de controle behield. Hierdoor was er enkel een scherpe voorzet van de rechterflank van Ham, die iedereen voorbij schoot. De volgende grote kans leverde meteen een derde goal op voor Heusden. Boz werd opnieuw diep gestuurd, trapte op de keeper, waarna Piens de afvallende bal hard binnentrapte (0-3, minuut 35). Dit werd tevens de ruststand, hoewel Vanhove met een kopbal nog dicht bij de 0-4 kwam.

De tweede helft kwam Ham toch wat beter uit de kleedkamer, terwijl Heusden wat gas teruggenomen had. Ham kreeg in deze tweede helft 2 uitstekende mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Een eerste maal reeds na 2 minuten na slecht uitverdedigen van Heusden, maar Ă–zdemir, die zijn eerste basisplaats te pakken kreeg, redde in laatste instantie uitstekend de bal van de lijn. Erna was het doelman Deelkens die met een prachtige parade de bal uit de winkelhaak tikte. Heusden daarentegen probeerde de controle te behouden zonder het gaspedaal in te duwen. Zo bleef de 0-3 eindstand op het scorebord staan na 90 minuten voetbal. De wedstrijd eindigde voor Heusden met een domper, gezien Schuyten met een elleboogblessure en Laenen met een enkelblessure het veld dienden te verlaten en Heusden op die manier de wedstrijd met 9 diende te eindigen. Hopelijk valt de ernst van de blessures mee en dienen we hen niet te lang te missen.

Heusden behaalt dus een mooie overwinning in deze topper op het veld van Ham. Na 2 daagjes genieten, zal de focus echter verlegd moeten worden naar de volgende wedstrijd. Dan volgt immers opnieuw een topwedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 2 van het klassement. Heusden ontvangt dan Thes B, die in hun eerste jaar in derde provinciale mooie resultaten kunnen voorleggen. Net als Heusden hebben zij dit seizoen nog niet verloren. Bovendien komen zij mits winst tot op 1 punten van onze jongens. Benieuwd of Heusden een tweede opeenvolgende topwedstrijd naar hun hand kunnen zetten. Thes B kondigt zich immers aan als een goed voetballend, stevig geheel dat zich na een outstanding seizoen in 4e provinciale vorig jaar stevig versterkt heeft en met provinciaal topschutter Binnemans een doelpuntenmachine in huis heeft.
Supporters op post!

B. Theys 80'  
    79'
     
T. Vinckx 76'  
N. Cinar    
L. Backx 75'  
     
    74'
     
    71'
    66'
     
M. Matthijs 62'  
P. Noels    
R. Laenen 60'  
J. Vanhees 46'  
B. Froyen    
T. Vinckx 43'  
    35'
    0 - 3  
    8'
    0 - 2  
    5'
    0 - 1  
    Aftrap  
Placeholder image

Onze Partners