Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - WS LINKHOUT

Zondag 30 september 2018 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 5

3 - 0

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
12
3
7
8
10
11
13
14
15
16
  Invallers
 
33
4
5
6
Startelftal
 
1
5
7
8
11
13
14
17
18
20
23
Invallers
 
6
2
16
21

VERSLAG

Placeholder imageVoor de 2e thuiswedstrijd van het seizoen stond Heusden voor een lastige opgave; het stevige Linkhout kwam immers over de vloer. Na een tegenvallend seizoen vorig jaar trachtten zij dit seizoen hun niveau op te krikken en terug aan te pikken met de successen van weleer, gezien zij in het verleden eindronde steeds behaalden en zelfs de overstap naar 2e provinciale gedurende vele seizoenen konden maken.

Heusden had het in het begin niet onder de markt. Overwegend balbezit, doch echter zonder gevaarlijk te zijn. Bovendien stak Linkhout een paar maal de neus gevaarlijk aan het venster. Met topschutter Peeters vanvoor is het altijd opletten geblazen. Uiteindelijk was het Heusden dat snel voorkwam. Een verloren bal kwam voor de voeten van Casas, die niet twijfelde en binnenknalde (1-0, minuut 18). 10 minuten later was het opnieuw prijs. Een voorzet werd met de hand beroerd door de Linkhoutse verdediger en de bal ging terecht op de stip. Boz had 2 tijden nodig om te scoren (2-0, minuut 28). Heusden op rozen zonder al te goed spel. De 2-0 werkte wel wat bevrijdend want het laatste kwartier had Heusden wel de bovenhand. Piens had een uitstekende gelegenheid op 3-0, maar doelman Dullers pareerde subliem. Het bleef bij deze score tot aan de rust.
Linkhout startte fel in de 2e helft en had na 1’ reeds de aansluitingstreffer aan de voet; een sterk keepende Deelkens hield echter de 0 op bord. Linkhout had het betere van het spel bij aanvang van de tweede helft en kreeg een paar mogelijkheden, die echter niet goed werden uitgespeeld of afgewerkt. Heusden kreeg ook nog een aantal mogelijkheden, maar het was tot minuut 70 wachten tot er nog een goal viel. Boz werkte een voorzet beheerst af (3-0, minuut 70). De laatste 20 minuten kabbelde de wedstrijd verder met nog een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er echter niet meer.

Linkhout bleek een stevig geheel te zijn met een sterke doelwachter. Heusden haalde zijn beste niveau niet deze wedstrijd, maar kon al bij al toch verdiend de drie punten thuis houden. Zo starten onze jongens met een sterke, maar onverwachte 15 op 15.
Benieuwd of ze deze reeks nog verder kunnen zetten tegen Ham United. Zij eindigden vorig seizoen derde in onze reeks en worden tot de titelkandidaten gerekend. Momenteel staan zij op een gedeelde derde plaats met 10 punten. Afgelopen zondag wonnen zij nog overtuigend met zware 0-4 cijfers bij die andere titelkandidaat Hechtel. Een zware opgave dus voor onze jongens.

Thomas Poukens behaalde zijn eerste wedstrijdselectie na blessureleed. Hij viel in de loop van de tweede helft in.

    86'
     
R. Casas-Trobbiani 85'  
E. Ozdemir    
B. Vanhove 78'  
M. Vanheeswijck    
G. Boz 70'  
    3 - 0  
D. Clerix 65'  
T. Poukens    
    58'
     
     
     
R. Cuyvers 49'  
G. Boz p 28'  
    2 - 0  
R. Casas-Trobbiani 18'  
    1 - 0  
    Aftrap  
Placeholder image

Onze Partners