Placeholder image 

VERSLAG

HECHTEL FC - KVV H-Z

Zondag 23 september 2018 - 15:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 4

1 - 3

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
2
7
4
5
6
8
10
9
13
16
  Invallers
 
21
3
11
12
Startelftal
 
1
12
3
7
8
10
11
13
9
15
16
Invallers
 
22
4
5
14

VERSLAG

De 2e ploeg trapte zaterdag het voetbalweekend overtuigend op gang. Met mooi en verzorgd voetbal kwam het reeds snel op voorsprong en het diepte deze voorsprong meteen uit. Grote slokop was Mathias Vanheeswijck; hij legde er snel 2 in het mandje en voegde er later op de namiddag nog 2 bij, waardoor hij op 4 stuks afrondde en een applausvervanging kreeg. Hechtel was een maatje te klein (mede door tal van afwezigen bij de uitploeg), waardoor de einduitslag 7-2 betrof. Na een erg moeilijke overwinning in Amandina sloeg de motor op deze regenachtige namiddag vanaf minuut 1 aan en leverden onze jongens een zeer goede prestatie met een prima ingesteldheid. Als deze lijn doorgetrokken kan worden, zullen er nog mooie wedstrijden volgen. Bovendien waren Christian Liaci, Nick Schuyten, Rob Wijnen, Roderique Vansnick, Michael Gerits en Thomas Luts door uiteenlopende redenen onbeschikbaar.

Zondag stond de 1e ploeg voor een zware opgave. In zijn vierde competitiewedstrijd (waarvan 3 op verplaatsing) diende het op bezoek te gaan bij de runner-up van vorig seizoen, FC Hechtel. Hechtel (5 stemmen) werd samen met Gestel (8 stemmen) door de trainers als absolute titelfavoriet benoemd. Gezien beide ploegen hun eerste 3 wedstrijden winnend konden afsluiten, konden we spreken van een eerste topper in onze reeks. Tenminste één van beide ploegen zou vandaag punten verliezen. Heusden startte aan de wedstrijd met Davy Luys in de basis, die uit blessure terugkwam.

Onze jongens zaten meteen goed in de wedstrijd. Een goede organisatie met snelle uitbraken die Hechtel naar adem deden happen. Hechtel had wel balbezit, maar kon hier niets mee doen. In minuut 7 de eerste kans van de wedstrijd; Piens met een verschroeiende versnelling en zijn voorzet werd aan de 1e paal door Casas met een subtiele deviatie binnengetikt (0-1, minuut 7). Heusden meteen op rozen; 5 minuten later opnieuw een voorzet vanop links, die door de Hechtelse verdediger met de hand beroerd werd; de ref wees meteen, onverbiddelijk en terecht naar de penaltystip; Boz faalde niet vanop 11 meter (0-2, minuut 14). Een snelle start waar Hechtel even van moest bekomen. Voor doelman Deelkens was er weinig gevaar buiten een afstandsschot van De Jonge, de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Aan de overkant was de volgende gelegenheid opnieuw prijs. Een voorzet werd door verdediger Feyen in eigen doel gewerkt (0-3, minuut 25). Heusden had na korte tijd een ruime marge ingebouwd. Hechtel ging op zoek naar een aansluitingstreffer, maar de grootste kansen waren nog voor Heusden in de eerste helft; noch Piens (voorlangs), noch Clerix (lat) konden de score verder uitdiepen. Rusten bij een comfortabele 0-3 voorsprong.
De tweede helft begon schitterend voor de thuisploeg. De broodnodige aansluitingstreffer viel al na 1 minuut en 40 seconden in de 2e helft. Vanop links vertrek een center die mooi door Maex werd binnengekopt en doelman Deelkens kansloos liet (1-3, minuut 47). Dit gaf Hechtel de nodige schwung en moed om Heusden verder onder druk te zetten. Aanvankelijk leidde dit tot veel balbezit voor Hechtel zonder grote kansen. Aan de overkant kon Boz de wedstrijd beslissen met zijn tweede van de namiddag, maar hij wachtte te lang om af te drukken. Hechtel kwam nadrukkelijker in het spel opzetten en vanaf minuut 60 volgden wel grote kansen. Ze hadden echter het geluk niet aan hun zijde bij de afwerking. Meerdere pogingen strandden langs het doel, bleven steken in geharwar in de 16 van Heusden of kon Deelkens uitpakken met een redding. In het slot van de wedstrijd kreeg Hechtel nog 2 mooie gelegenheden om op vrije trap tegen te scoren, maar de muur stond pal. In wat geharwar bij een fout kreeg De Jonge zijn tweede gele kaart, waardoor hij volgende week de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg Ham dient te missen.

Globaal gezien, en zeker vooral de eerste helft in acht genomen, een verdiende overwinning voor onze jongens, die hun competitiestart niet gemist hebben. Hechtel liet in de tweede helft wel zien waarom zij als titelfavoriet beschouwd worden en het betreft een mentaal weerbare ploeg, die het onze jongens ondanks de vroege voorsprong nog een lastige namiddag bezorgd hebben.

Volgende week trekt onze 2e ploeg naar Linkhout, hetgeen een duel wordt tussen de nummers 3 en 4. We hopen op een even mooie wedstrijd als afgelopen zaterdag. De eerste ploeg ontvangt de dag nadien Linkhout voor haar tweede thuiswedstrijd. Linkhout pakte gisteren uit met een knappe 2-3 overwinning op het veld van Amandina. Met o.a. topschutter Jonas Peeters in de rangen, die meer dan 30 goals lukte bij Donk twee jaar geleden, maar nadien een zware knieblessure opliep, staat er opnieuw een lastige wedstrijd op het programma. Een sterk geheel met de nodige ervaring, die na hun minder seizoen van vorig jaar opnieuw bij de kanshebbers gerekend worden op een eindrondeticket. Bovendien kenden ze sinds de openingswedstrijd geen verlieswedstrijd meer. Benieuwd of onze jongens hun zegereeks kunnen verderzetten!
Supporters op post!

    93'
    91'
G. De Jonge 90'  
G. De Jonge 85'  
G. Overath 81'  
W. Vermijl    
    80'
     
    76'
     
L. Reymen 55'  
M. Linden    
    53'
     
F. Maex 47'  
    1 - 3  
B. Feyen 25'  
    0 - 3  
    25'
    14' p
       
    7'
       
    Aftrap  

Onze Partners