Placeholder image 

VERSLAG

KAULILLE FC - KVV H-Z

Zaterdag 8 september 2018 - 19:30

3e PROVINCIALE A

Speeldag 2

1 - 2

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
  Invallers
 
21
12
13
14
Startelftal
 
1
2
3
7
8
10
11
13
14
15
16
Invallers
 
33
4
5
12

VERSLAG

zaterdagnamiddag kon de 2e ploeg geen vervolg breiden aan hun sterke start vorige week in Wijchmaal. Ondanks een 3-2 voorsprong (met een hattrick van targetman Sacha Vasic) tot 5 minuten voor tijd, kon Kaulille in extremis gelijkkomen en de 3 punten uit Heusden nog meenemen. Spijtig voor onze jongens dat ze deze verdiende voorsprong niet konden vasthouden; volgende week trachten opnieuw een sterke prestatie neer te zetten in en tegen Amandina.

Zaterdagavond stond Heusden opnieuw voor een lastige verplaatsing, ditmaal naar Kaulille. Zij zetten vorige week een erg verdienstelijke prestatie neer tegen Kattenbos, maar gingen finaal 2-1 de boot in ondanks een 0-1 voorsprong. Bovendien eindigden ze vorig jaar op een knappe vierde stek.
Deze statistieken brachten onze jongens niet van hun melk. Ze startten goed en stevig, maar merkten meteen dat het geen evidente opdracht ging worden. Bij de eerste kans was het wel meteen prijs voor Heusden. Een goede actie van Clerix met een strakke voorzet als resultaat belandde in de voeten van Casas; hij kon met een strakke trap tussen de benen van de verdediger de plaatselijke doelman Hermans verschalken en na 12 minuten voor de 0-1 tekenen. Op basis van het spelbeeld een verdiende voorsprong voor Heusden op dat moment. Hoewel Heusden het balbezit verder in de wedstrijd eveneens opeiste, diende het op te passen voor de snelle uitbraken van Kaulille. De verdediging, samen met een goed spelende doelman Deelkens, hield echter vlot stand in de eerste periode. Heusden zelf zorgde nog voor een paar keren dreiging, zonder grote kansen. In minuut 33 kwam er wel een nieuwe grote kans. Casas stuurde Boz alleen weg op doel en deze kon in 2 keer de bal in het doel plaatsen (0-2, minuut 33). Heusden op rozen. Vlak voor rusten leek de wedstrijd beslist te gaan worden; Na een snelle aanval kon Boz volledig vrijstaand op doel besluiten, maar hij raakte de binnenkant van de paal. Rusten met een 0-2 voorsprong dus.
De 2e helft werd nog een zeer spannende helft. Immers, na 5 minuten had Kaullille al de aansluitingstreffer te pakken. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Rooyakers die een kansloze Deelkens omspeelde en de bal in het lege doel kon deponeren (1-2, minuut 50). Hierna kantelde het spelbeeld. Kaulille vond nieuwe zuurstof en moed en werd gevaarlijk. In minuut 60 was het bijna prijs. De sterk ingevallen Kiana, die meer snelheid en gevaar bracht, werd alleen voor Deelkens afgezonderd, maar met behulp van de goed teruggekeerde Cams pakte hij uit met een knappe reflex en hield zijn netten schoon. Kaulille nam steeds meer risico's op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er steeds meer ruimte kwam voor de counter. Dit resulteerde in kansen / schoten voor Piens, Boz, Laenen en de ingevallen Vansnick. De grootste kans voor Heusden was nog voor deze laatste, die alleen op doel mocht afgaan. Hermans bewees eens te meer waarom hij altijd op hoog niveau gekeept heeft. Aan de overkant zorgde Kaulille ook nog steeds voor dreiging en zette de laatste 5 minuten alles op alles. Dit zorgde voor een uitermate spannend slot. Na een zware 2e helft waarin het hard werken was om de 1-2 voorsprong te behouden, mocht Heusden na 95 minuten te spelen de overwinning mee naar Heusden nemen. Kaulille blijft achter met 0 op 6, maar gezien hun sterke 2e helft zullen zij al snel hun eerste punten verzamelen.

Verslag RP

    92'
    83'
     
    73'
     
    55'
     
T. Rooyakers 50'  
    1 - 2  
G. Boes 46'  
R. Kiana    
    33'
    0 - 2  
    12'
    0 - 1  
    Aftrap  
Placeholder image
Placeholder image

Ricardo en Gokhan scoorden de 2 doelpunten

Onze Partners