Placeholder image 

VERSLAG

SP. WIJCHMAAL - KVV H-Z

Zaterdag 1 september 2018 - 20:00

3e PROVINCIALE A

Speeldag 1

1 - 2

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
2
4
5
6
7
8
10
11
13
16
  Invallers
 
17
3
9
12
Startelftal
 
1
2
3
7
8
10
13
14
15
11
16
Invallers
 
33
4
6
12

VERSLAG

Vooraf:
Heusden kon geen beroep doen tegen Wijchmaal op volgende spelers: Vanlook (vakantie), Louwet & Jaspers (kruisbanden revalidatie), kapitein Gerits (knie), Vanpol (buikspieren revalidatie), Poukens (verrekking).

Vrijdagavond 2e ploeg:
De 2e ploeg van Heusden is goed aan het seizoen begonnen met een 1-5 overwinning op het veld van Wijchmaal. Heusden eiste meteen het balbezit op, maar groot gevaar ontstond hier niet uit. Aan de overzijde gingen wel 3x de alarmbellen af; Een voorzet belandde op de lat, een kopbal werd verrassend naast gekopt en een schot werd goed gepareerd door doelman Meerts. Bij de eerste mogelijkheid van Heusden was het wel meteen prijs. Vanheeswijck nam met zijn linker een bal op de slof en haalde prachtig uit (0-1). Vlak voor rusten sloeg Heusden opnieuw toe en verdubbelde de voorsprong.
In de tweede helft had Heusden duidelijk overwicht en vertaalde zich dit in de drie overige doelpunten. Op de tegenaanval kon Wijchmaal de eer nog redden. Een overtuigende en verdiende overwinning van Heusden.

Zaterdagavond 1e ploeg:
Zaterdagavond trapte de eerste ploeg zijn eerste wedstrijd ook op gang. Hier kregen we hetzelfde spelbeeld als de dag voordien. Heusden eiste het balbezit op, zonder dat dit kansen opleverde. De thuisploeg speelde als een sterk blok op hun eigen helft en loerde op de snelle omschakeling. Dit leverde hen meteen resultaat op. Een lange bal in de Heusdense defensie verraste de uitploeg, waardoor Vandenberk de bal mooi over doelman Deelkens kon lobben (1-0, minuut 8); een droomstart voor Wijchmaal. Heusden was even van slag en diende de wedstrijd even uit handen te geven. Wijchmaal kwam goed opzetten en ging op zoek naar een tweede goal. Echter, stilaan nam Heusden opnieuw de wedstrijd over en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na 30' kwamen ze aan hun eerste kans. Een voorzet vanop links belandde bij Casas, die de bal net over kopte. Vervolgens werd Laenen vrijgespeeld in de 16, maar hij kon niet op doel besluiten. Vlak voor rusten kwam Heusden dan toch langszij. Laenen werd mooi vrijgespeeld en kon schuin alleen op de doelman afgaan; hij werd echter in de rug geduwd, met een terechte strafschop tot gevolg. Boz legde deze in het mandje (1-1, minuut 46).
In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Heusden dat vooral de bal opeiste en Wijchmaal dat zeer compact speelde en op de counter loerde. Heusden kreeg een paar kansen, maar een sterke doelman Schuurmans hield zijn netten in de 2e periode schoon. Vooral de parades op een inzet van Boz en de goed ingevallen Vansnick - die tegen zijn ex-ploeg aantrad - mochten er wezen. De laatste minuten van de wedstrijd kon het nog beide kanten op; Heusden nam veel risico waardoor er ook veel ruimte voor Wijchmaal lag. Uiteindelijk was het Piens die de match zou beslissen. Boz met een goede actie op recht, waarna een perfecte voorzet volgde tot bij Piens, die in de laatste minuut de bal voorbij doelman Schuurmans schoof (1-2, minuut 90).
Heusden dan toch met de 3 punten aan de haal in een aangename en spannende wedstrijd tussen 2 verdienstelijke ploegen.

Volgende week dient Heusden opnieuw op verplaatsing te gaan spelen; ditmaal in Kaulille. Zij eindigden vorig jaar op een knappe vierde plaats en worden dan ook een taaie klant.

    90'
    1 - 1  
    90'
J. Vandenberk 87'  
R Snoekx    
     
     
J. Akkermans 83'  
N. Vanhove    
    77'
     
    62'
     
B. Langens 61'  
D. Bormans 54'  
N. Colemont    
    45' p
    1 - 1  
    40'
    33'
J. Vandenberk 8'  
    1 - 0  
    Aftrap  
Placeholder image

Joeri Piens scoorde het winnende doelpunt in de laatste minuut

Placeholder image

Gokhan Boz scoorde de gelijkmaker in de laatste minuut van de 1e helft door een omgezette strafschop

Onze Partners