Placeholder image 

VERSLAG

LINDELHOEVEN - KVV H-Z

Zondag 26 augustus 2018 - 18:00

Beker van het Gewest

Ronde 4

0 - 1

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
  Invallers
 
12
13
14
16
Startelftal
 
22
4
6
10
11
12
13
14
15
16
17
Invallers
 
5
9
18
7
J. Jansen 81'  
D. Sanchez    
    79'
     
F. Vanduffel 77'  
S. Vanbuel    
    76'
    0 - 1  
J. Goudsmet 75'  
J. Habets 73'  
W. Poelmans    
    71'
    67'
     
    60'
     
    55'
C. Claeys 7'  
D. Dingenen    
     
     
    Aftrap  
Placeholder image

Lindelhoeven - KVV - 16u - 2e ploeg

KVV nam meteen het initiatief in deze wedstrijd. Het drukt Lindelhoeven meteen weg en ging vanaf minuut 1 nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. De eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Speerpunt Vasic kwam oog in oog met de plaatselijke doelman, maar mikte de bal naast het doel. Vervolgens was het de beurt aan Doumkos, die met een sleep zijn verdediger het nakijken gaf, maar zijn poging strandde op de vuisten van de doelman. Daarna was het opnieuw Vasic die de kans had om de wedstrijd open te breken, maar hij plaatste de bal opnieuw naast oog in oog met de doelman. Tot ieders verbazing viel de goal aan de overkant. Een voorzet vanop rechts werd enig mooi in doel gekopt; doelman Righi kon er net niet meer bij (1-0, minuut 35). Dit was ook de ruststand.
Eenzelfde spelbeeld na de rust. Kansen genoeg voor Heusden om gelijk te komen en erover te gaan, maar het tweede doelpunt van de wedstrijd viel aan de overkant. De spits kwam oog in oog met Deelkens, maar zag zijn poging nog afgeblokt door de laatste verdediger. Met een gelukje kwam zijn collega in balbezit en deze legde de bal in het lege doel (2-0, minuut 68). Erna probeerde Heusden nog terug te komen, maar de paal of de doelman bleken te sterk. In het slot van de wedstrijd viel de 2-1 nog, maar verder kwam Heusden niet meer.
Uitgezonderd van de vele gemiste kansen, kon Heusden terugkijken op een sterke wedstrijd.

Lindelhoeven - KVV - 18u - 1e ploeg

KVV nam het in de vooravond op tegen 2e provincialer Lindelhoeven voor zijn laatste wedstrijd in de beker van het gewest; Lindelhoeven sloeg er vorig jaar slechts op de laatste speeldag in om de degradatie te vermijden.
De wedstrijd startte gelijkopgaand met een verkennende studieronde. Het eerste opmerkelijke feit van de wedstrijd was minder goed nieuws. Kapitein Gerits ging in duel met de plaatselijke spits, waarbij beiden hun knie verdraaiden. Na 7 minuten dan ook langs beide kanten een noodgedwongen wissel en kopzorgen voor beide trainers. Hopelijk valt de schade voor onze captain mee en kan hij snel terug aanpikken bij de groep (verder nieuws over zijn blessure kan je hier op de website volgen). Omar Achadoud nam zijn plaats in. Heusden nam steeds meer de wedstrijd in handen en zorgde ook voor het eerste doelgevaar. Echter, het vizier van Boz en Casas stond nog niet scherp. De doelman kwam gepast tussen. Aan de overkant zorgde Lindelhoeven voor gevaar, na slordig inwerpen van Heusden. Hoewel Heusden gevaarlijker was dan de thuisploeg, bleef het tot aan de rust 0-0. Heusden had nochtans een voorsprong verdiend.
De tweede helft kregen we eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft; enkel waren de counters van Lindelhoeven iets snediger. Dit resulteerde 2x in acuut doelgevaar. Echter, de Heusdense vestiging bleef overeind. Aan de overkant zorgde Heusden zelf voor gevaar, maar scoren zat er niet in. De grootste kans was nog voor Casas, maar hij besloot ver over. Een kwartier voor tijd was het dan toch prijs. Clerix werd mooi vrijgespeeld en hij stifte de bal 1-op-1 met de plaatselijke doelman over de keeper in het hoekje (0-1, minuut 76). Lindelhoeven probeerde de scheve situatie nog recht te zetten, maar kwam niet verder dan een scherp schot dat voorlangs zoefde.

Globaal gezien een verdiende overwinning voor Heusden, dat mits een paar aandachtspunten, klaar lijkt te zijn voor de eerste competitiestart aanstaande zaterdag in en tegen Wijchmaal om 20u. Wijchmaal zelf is ook helemaal klaar voor de start; zij pakten gisterenavond nog uit met een 1-3 overwinning. Hun vizier lijkt dus meteen scherp te staan.

De wedstrijd van de reserven gaat eveneens door in Wijchmaal, op vrijdagavond. Supporters op post!

Onze Partners