Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - THES SPORT B

Zondag 12 augustus 2018 - 18:00

Beker van het Gewest

Ronde 3

7 - 2

Placeholder image

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
1
2
3
4
6
7
8
9
10
14
16
  Invallers
 
5
11
13
15
Startelftal
 
19
6
8
9
11
12
14
15
16
18
23
Invallers
 
3
5
22
 
    90'
    7 - 2  
D. Clerix 82'  
    7 - 1  
D. Cams 72'  
M. Vanheeswijck 60'  
    6 - 1  
    58'
     
     
     
B. Vanhove 52'  
    5 - 1  
R. Casas-Trobbiani 48'  
    4 - 1  
G. Boz 48'  
S. Claes    
T. Poukens 46'  
D. Clerix    
     
     
G. Boz p 40''  
    3 - 1  
    39'
G. Laenen 35'  
J. Vanderhoeven    
    27'
    2 - 1  
B. Vanhove 24'  
    2 - 0  
G. Boz 5'  
    1 - 0  
    Aftrap  
Placeholder imagePlaceholder image

Placeholder image Gisteren werd de 3e ronde van de Beker van het Gewest afgewerkt. KVV moest het opnemen tegen de beloften van Thes Sport.
Vasic (bekken) en Luys (enkel) dienden forfait te geven. Op 2 personen na (Claes Stefaan & Özdemir Ekrem) kwam een volledig ander elftal aan de aftrap tegen Thes dan de dag voordien. Thes bestond uit snelle, vinnige 18-jarigen met veel voetballend vermogen. Vooraf diende echter ook nog Özdemir Ekrem af te haken met een enkelblessure, opgelopen tegen Hechtel. Hij werd nog niet volledig fit bevonden en liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Roy Cuyvers kwam zijn plaats innemen.

De wedstrijd begon aan een goed tempo, waarbij beide ploegen meteen goed in de wedstrijd zaten; dit leidde echter niet tot grote kansen. De eerste kans van de wedstrijd kwam er uiteindelijk na 20'. Boz werd het straatje ingestuurd en werkte alleen voor de doelman beheerst af (1-0). Een mooi doelpunt in een tot dan evenwichtige partij. Thes probeerde te reageren langs hun snelle flanken. De backs van Heusden werden danig op de proef gesteld tegen de snelle jongens van Thes; van hieruit kwam dan ook het meeste gevaar. Echter, Thes was niet bij machte om met de afgeleverde voorzetten iets te doen. Heusden kwam nog moeilijk aan de overkant van de goal. Bovendien viel in minuut 33 Laenen uit met een blessure (vervangen door Vanderhoeven Jef) en in minuut 38 viel Poukens eveneens uit met een blessure (vervangen door Clerix Dennis). Tussen het slechte nieuws door kon Casas door slecht uitverdedigen de bal onderscheppen en werd hij alleen voor de doelman onderuit gehaald, met een logische strafschop tot gevolg. Böz faalde niet vanop de stip (minuut 35, 2-0). De reactie van Thes liet niet lang op zich wachten; een snelle aanval langs de linkerflank werd keurig afgewerkt (minuut 40, 2-1). Heusden diepte de voorsprong vlak voor de halve nog uit; Vanhove werd na een prachtige inspanning alleen afgezonderd voor de doelman en legde de bal netjes in het doel (3-1, minuut 43).

De tweede helft begon Heusden zonder Böz (vervangen door Claes Stefaan). Heusden trachtte zijn voorsprong uit te diepen, wat aardig lukte. De efficiënte was duidelijk aanwezig, want Heusden behaalde een hoog scoringspercentage. Zo rondde Casas 2x mooi (minuut 55 & 70) en prikte Vanhove met een afstandsschot nog eentje tegen de netten (minuut 75). Clerix kreeg 2x de kans om de score nog verder uit te diepen, maar miste 2x. Hij maakte dit echter goed door met een sublieme stiftbal de 7-1 tegen de netten te duwen (minuut 85). Casas kreeg in de slotminuten nog de kans om 8-1 op het bord te toveren, doch op de tegenaanval waren het de bezoekers die voor het slotakkoord zorgden (minuut 90, 7-2).

Een deugddoende zege na de 1-0 nederlaag op zaterdag. Thes bleek een goed voetballende, snelle ploeg te zijn die het diende af te leggen tegen een meer ervaren ploeg. Hoewel er nog werk op de plank ligt voor Heusden tegen het begin van de competitie kon men gisteren terugblikken op een degelijke prestatie, waarop verder te bouwen valt.

Aanstaande dinsdag speelt de A-ploeg van Heusden tegen Thor Hasselt (2e provinciale) en speelt de B-ploeg van Heusden tegen FC Vini's. Beide wedstrijden starten om 19u30. Supporters op post!

Verslag: R.P.

Onze Partners