Placeholder image 

VERSLAG

KVV H-Z - EXC. HAMONT

Zaterdag 28 juli 2018 - 18:30

Beker van het Gewest

Ronde 1

1 - 2

OPSTELLINGEN

Startelftal
 
22
15
3
4
9
13
6
10
7
11
14
  Invallers
 
5
16
12
2
Startelftal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Invallers
 
 
 
 
 
    85'
    1 - 2  
Eigen doelpunt 1 - 1  
    70'  
Cuyvers Roy 46"  
Luts Thomas    
Luys Davy    
Boz Gökhan    
Tasci Adem    
Achadoud Omar    
Doumkos Thomas    
Claes    
    35'
    0 - 1  
    Aftrap  

KVV H-Z begint de voorbereiding met een nipte nederlaag tegen reeksgenoot Hamont in de 1e ronde van de Beker van het Gewest.

De bekerwedstrijd tegen reeksgenoot Exc. Hamont gold als een eerste kennismaking voor zowel de spelers als supporters met het nieuwe seizoen 2018-2019. Het was de eerste wedstrijd in het voorbereidingsschema van Heusden-Zolder (beker van het gewest), die uiteindelijk resulteerde in een 1-2 nederlaag.

Nochtans begon Heusden zeker niet slecht aan de wedstrijd. Echter, zowel bij Clerix als Boz stond het vizier nog niet op scherp; beiden zagen hun doelpoging strandden op het doelhout. Aan de overkant diende eveneens het doelhout redding te brengen. De poging van spelverdeler Poelmans ging via de lat over het doel. In de 35e minuut viel dan toch een doelpunt voor de bezoekers. Hun aanvaller werd tussendoor vrij gespeeld en rondde 1 op 1 met doelman Meerts keurig af (0-1). Voor de pauze kreeg Heusden dit niet meer rechtgezet.

Met 4 nieuwe namen in de ploeg ging Heusden in de 2e helft op zoek naar de gelijkmaker. Aanvankelijk lukte dit moeizaam; grote kansen vielen niet te noteren. Aan de andere kant was het opletten voor de gevaarlijke counters van de bezoekers. Hamont toonde de 2e helft ook waarom ze vorig seizoen net niet de top 5 bereikten. Ook dit seizoen zullen zij vlotjes meedoen voor een plaatsje in de top 5. Uiteindelijk slaagde Heusden erin om de gelijkmaker te maken. Vanderhoeven leverde vanop links een strakke voorzet af, die door een Hamontse verdediger ongelukkig in eigen doel gewerkt werd (1-1, minuut 70). Wegens het warme weer en het vroege stadium in de voorbereiding kwamen er langs beide kanten veel ruimtes, die uiteindelijk door Hamont in een doelpunt omgezet konden worden. De linkeraanvaller werd vrijgespeeld en leverde een perfecte voorzet af tot bij de Hamontse spits, die 5 minuten voor tijd in 2 keer de bal in het Heusdense doel legde (1-2).

Een aangename, intense wedstrijd tussen 2 leuke ploegen die vrank en vrij hun kans gingen. Beide ploegen hebben nog 5 weken de tijd om enkele werkpunten nog bij te schaven om er een leuk en goed seizoen van te maken.

De volgende opgave van Heusden is aanstaande donderdag, 02 augustus 2018 om 19u30 in en tegen reeksgenoot Gestel (vriendschappelijke wedstrijd); de dag nadien, vrijdag 03 augustus 2018 om 19u30, speelt Heusden de 2e bekerwedstrijd van het gewest in en tegen reeksgenoot Hechtel. Supporters op post!

Onze Partners