Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

ZUTENDAAL VV - KVV HZ

Zondag 12 januari 2020 - 14:30

2e PROVINCIALE B

Speeldag 18

3 - 5

Placeholder image

Kon KVV HZ de puike wedstrijd van verleden week herhalen. Zutendaal mag dan wel een staartploeg zijn, het kwam er op aan niet aan onderschatting te doen. Het terrein lag er slecht bij, op sommige plaatsen een laag modder en hier en daar zelfs waterplassen. Het was afwachten in hoeverre dit zou nadelig zijn tijdens de wedstrijd. Onder het motto "Never change a winning team" liet coach Peter Vandebroek de zelfde 11 spelers aan de wedstrijd beginnen, dus ook met Jens Baeten die in het begin van de week licht onzeker was. De bankzitters waren Dylan Deelkens, Dieter Cams, Vansnick Roderique en jonathan Claes.

Placeholder image

Het was een kille natte zondagnamiddag. Het terrein lag er zompig bij, niet speciaal ideale omstandigheden dus. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd op zoek naar een vroeg doelpunt. Dat kwam erook in de 5e minuut. Bij KVV waren ze nog niet goed wakker of Vanhengel mocht vrij naar doel gaan en hij plaatste de bal over doelman Olivier Pauwels in het doel. EEn droomstart voor Zutendaal. Bij Kvv waren ze eindelijk wakker e konden op zoek naar de gelijkmaker. Het was moeilijk spelen op het zompige terrein en bovendien stond er nog een gure wind. Goed voetbal was bijna niet mogelijk. Echte doelkansen waren dus schaars. In minuut 9 kreeg Mathias Vanheeswijck een vrije schietkans maar trapte de bal recht op doelman Gregoor. Ondertussen verliep de wedstrijd gelijkopgaand. Na een kwartier spelen nog eens een kans voor Zutendaal. Een mooie collectieve actie van de thuisploeg. De bal komt tot bij T. Diamantina maar zijn schot gaat via een bezoekend been in hoekschop. Minuut 17 dan, KVV gaat nog eens op het thuisdoel af via de rechterflank. de voorzet van Brent Gilissen wordt door een thuisverdediger slecht weggewerkt en komt in de voeten van Eray Karakaya. Die vuurt een kanonskogel af die over het hoofd van doelman gregoor juist onder de lat binnen vliegt. Prachtig schot en een even prachtig doelpunt. Naargelang de tijd vorderde werd het terrein nog drassiger en bleef het moeilijk combineren. Verder dan enkele halve kansen gebeurde er niet veel meer en gingen we dan ook de rust in met een 1 - 1 op het bord.

Placeholder image

De 2e helft begon net als de 1e, de thuisploeg startten weer fel en werden weer beloond. Na een voorzet wordt de bal slecht ontzet. T. Diamantini is het snelst op de bal en schiet hard binnen (2 - 1). En het werd nog erger voor KVV want amper 1 minuutje later dacht thuisspeler Geurts ik ga eens iets geks doen. Hij zag Olivier Pauwels wat ver voor zijn doel staan, er stond veel wind in de goede richting en hij waagde een schot vanaf 50 meter, en het werd een wereldgoal. De bal vloog recht over de verraste Olivier in het open doel. In 2 minuten de wedstrijd beslist? Maar KVV toonde karakter en nam de wedstrijd in handen. Plots ging het beter voetballen en kreeg ook kansen. In minuut 55, bij een snelle omschakeling komt de bal op rechts bij Brent Gilissen, Die zet de bal strak over de grond voor doel waar de bal via een been net niet in doel belandde. Doelmen Gregoor kon zich nog snel op de bal gooien. Coach Peter Vandebroek voelde de wedstrijd kantelen en deed een dubbele wissel en bracht Dieter Cams en Roderique Vansnick in de plaats van Robin Dominguez en Mathias Vanheeswijck. Die ingreep gaf onmiddellijk resultaat xant amper 1 minuutje later kwam KVV langszij. Roderique Vansnick (of was het Jens Baeten?) werd op links vrijgespeeld. Zijn voorzet belandde tegen de arm van een thuisverdediger. Een duidelijke strafschop dus. Ward De Leger liet de kans niet liggen en scoorde de aansluitingstreffer. KVV ging nu voluit voor de gelijkmaker. De wedstrijd werd bitsiger want de thuisploeg gebruikte alle middelen om de nipte voorsprong te behouden. Maar de bezoekers hadden het juiste ritme te pakken en Zutendaal kreeg het steeds moeilijker. Minuut 72, bijna de gelijkmaker. KVV had de wedstrijd in handen. Er volgde een mooie uitgesponnen wedstrijdsfase. De bal kwam op links bij Jens Baeten. Hij kapte zijn tegenstander uit en mikte naar de verste hoek. Zijn schot had net niet genoeg krul en vloog net naast de kruising buiten. Het bleef echter ook uitkijken voor snelle omschakelingen van Zutendaal. Daar was plots de thuisploeg weer. Balverlies op het middenveld en T. Diamantini kon met de bal aan de haal gaan en speelde de vrijstaande R. Geurts aan maar die mistte kompleet zijn schot. Minuut 80 viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Mooie snelle aanval over rechts, de voorzet over de grond van Brent Gilissen werd door Ricardo Casas binnen getikt (3 - 3). Er op en er over klonk het bij KVV en ze bleven de Zutendaalse verdediging bestoken. De thuisploeg snakte naar het einde van de wedstrijd. E wat moest gebeuren gebeurde ook, in minuut 83 geraakte de bal in de voeten van Brent Gilissen. Brent kapte zich mooi vrij en draaide de bal perfect in de verste hoek binnen (3 - 4). Zutendaal werd totaal overspeeld na de 3 - 1. En het was nog niet gedaan! In de 88e minuut werd Roderique Vansnick vrij gespeeld op links. Zijn strakke voorzet verdween via het been van thuisspeler J. Gielen in het eigen doel (3 - 5). Dat was dan ook meteen de einduitslag.

Schitterende zege op een moeilijk bespeelbaar veld. KVV toonde kracht, mentaliteit en wilskracht en won dan ook verdiend. Volgende week komt Vlijtingen VV op bezoek. Sören Veestraeten kreeg zijn 3e gele kaart en is dus volgende week geschorst.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters