Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

KVV H-Z - HOEPERTINGEN

Zondag 1 december 2019 - 14:30

2e PROVINCIALE B

Speeldag 14

3 - 2

Placeholder image

Gisteren was H.I.H. Hoepertingen te gast in de groupceyssens Arena. Hoepertingen degradeerde uit 1e Provinciale, maar bleef niet bij de pakken zitten. Ze deden een aantal zeer gerichte transfers met de bedoeling een hoofdrol te spelen in de huidige kompetitie. Ze werden dan ook niet voor niks vooruitgeschoven als de te kloppen ploeg voor de titel in onze reeks. Het begin van het seizoen viel echter heel hard tegen met een zeer magere 0 op 9. Na amper 2 speeldagen werd T1 David Sannen ontslagen en vervangen door Stefan Kicken. De resultaten bleven echter tegenvallen met een 4 op 12. Het was dus afwachten tot Hoepertingen eens echt ging ontploffen. Hopelijk gebeurde dat ook niet in de groupceyssens Arena.

Die vrees bleek zeker gewettigd. Hoepertingen nam van in het begin de wedstrijd in handen. KVV HZ moest ondergaan en had geluk dat er een superieure Olivier Pauwels onder de lat stond. Met enkele knappe saves hield hij de nul op het scorebord. KVV speelde zeker een goede wedstrijd maar had na een kwartier al 0 - 3 kunnen achter staan. Naast een sublieme Olivier Pauwels kon de thuisploeg ook rekenen op een spits die wel de weg naar de netten vond. In minuut 24 werd Brent Gilissen foutief gestopt rechts van het bezoekende doel net buiten de 16. Eray Karakaya zette zich achter de bal om de vrije trap te nemen, maar liet die taak uiteindelijk aan Brent Gilissen. Die ontgoochelde niet en schilderde de bal op het hoofd van Arne Pallen die de bal net buiten het bereik van de bezoekende doelman kopte. Hoepertingen was niet onder de indruk en ging nog feller op zoek naar een doelpunt maar botsten steeds op die dekselse Olivier Pauwels, die overigens kon rekenen op zijn defensie. Tot in minuut 35 het eindelijk lukte. Een geharrewar voor het doel van KVV. Froidmont reageert het snelst en duwt de gelijkmaker binnen. Er op en er over riepen de bezoekende supporters en in minuut 39 was het bijna waarheid geworden. Balverlies op het middenveld, snelle omschakeling, de bal wordt in de 16 gedropt in de voeten van Vanholst. Die kapt zich mooi vrij maar zijn schot gaat nipt naast. De volgende keer dan maar. Maar KVV kreeg ook nog kansen. In minuut 44 mocht Brent Gilissen weer een vrije trap nemen. De bal werd door gekopt en komt bij ... jawel, Arne Pallen die de bal weer voorbij de grabbelende doelman Claes kopt. In de slotminuut blijft het opletten voor de gevaarlijke bezoekers. Ze krijgen nog 2 grote kansen om nog voor de rust gelijk te maken. Eerst een schermutseling voor het thuisdoel, de bal wordt maar half weggewerkt en komt in de voeten van Rochus. Zijn schot wordt op de lijn weggewerkt. Even later valt een voorzet boven op de lat.

Placeholder image

Foto's Rudy Pauwels"


De 2e helft verliep evenwichtiger. Het spel blijft snel op en af gaan met kansen aan beide zijden maar voorlopig nog geen doelpunten. De eerste grote kans is voor de thuisploeg. Een verre bal naar voren tot bij Jens Baeten. Die wurmt zich handig voorbij de laatste verdediger en kan alleen op het doel af gaan. Hij plaatst de bal echter naast het doel. Twee minuutjes later, een aanval over links, de bal komt bij Brent Gilissen. Zijn voorzet wordt aan de 2e paal binnen geknikt door Leroy Schuyten. De thuisploeg plots 3 - 1 voor. Maar nog gaf Hoepertingen zich over. Minuut 68, snelle tegenaanval van de bezoekers over links. De voorzet wordt maar half weggehaald en komt bij Lacroix die meteen uithaalt, maar weer heeft doelman Pauwels het laatste woord. Amper 2 minuten later, snelle omschakeling over links. De bal komt tot bij Froidmont die met wat geluk voorbij zijn verdediger geraakt en van uit een scherpe hoek de bal onder doelman Pauwels kan in doel trappen. Op 2 minuten kregen we dus weer een open wedstrijd. Er volgen dan enkele wissels maar dat veranderde niets aan de kwaliteit van de wedstrijd. Minuut 74, Hoepertingen gaat nu resoluut voor de gelijkmaker. Bijna is het zo ver maar de kopslag van Rochus gaat nipt naast. Dan was het weer aan KVV. Minuut 78, mooie aanval van de thuisploeg. Via enkele tussenstations komt de bal op links bij Jens Baeten, die kapt zich vrij maar zijn schot gaat naast. Minuut 80, Nu komt Hoepertingen weer gevaarlijk opzetten, maar de harde schuiver van Decatte wordt door Pauwels in 2 keer onschadelijk gemaakt. Minuut 86, Eray Karakaya gaat zijn man voorbij op rechts en legt de bal achteruit tot bij Brent Gilissen maar die kan net niet goed genoeg bij de bal. De laatste kans is voor de thuisploeg. De pas ingevallen Ricardo Casas wordt op rechts vrijgespeeld en gaat op doel af, hij heeft nog 1 verdediger voor hem maar ziet dat Jens Baeten volledig vrij staat. Op het juiste moment geeft hij Jens de kans om te scoren, maar de bezoekende doelman zit er goed tussen.

Placeholder image KVV HZ en Hoepertingen maakten er een aangename wedstrijd van. De eerste helft waren de bezoekers beter maar zij geraakten slechts 1 keer voorbij een sterk keepende Olivier Pauwels. De 2e helft was evenwichtiger en bleef tot de laatste seconde spannend.

Volgende week staat de derby tegen Bolderberg op het programma. Hopelijk krijgen we weer zo een spannende wedstrijd als tegen Hoepertingen.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters