Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

DH Jeuk - KVV H-Z

Zondag 8 september 2019

2e PROVINCIALE B

Speeldag 2

2 - 2

Placeholder image

Zondag trekken we voor de 2e wedstrijd van het seizoen naar het verre Jeuk. Jeuk begon verleden week het seizoen met een 2 - 0 nederlaag in Bolderberg.

De wedstrijd werd gespeeld onder een lekker najaarszonnetje. Door dat zonnetje was er wel wat volk opgekomen, al zal het feit dat Jeuk voor de wedstrijd de jeugdploegen voorstelde ook wel meegespeeld hebben. Opvallend ook was dat er op en rond het terrein nogal veel frans gesproken werd. Nu ja, vreemd is dat niet want Jeuk ligt vlak aan de grens met Walloniƫ.

Placeholder image Voor aanvang van de wedstrijd had onze trainer er op gewezen dat er enkele grote en struise spelers in het Jeukse elftal zaten, en dat er dus best niet te veel hoekschoppen en vrije trappen voor het doelgebied zouden weggegeven worden. En gelijk had hij want Jeuk kwam al in de 3e minuut op voorsprong op ... een hoekschop. De bal werd niet goed ontzet en viel in de voeten van de volledig vrijstaande Vreven die hard binnen knalde. De thuisploeg wou nu een kloof slaan en ging op zoek naar dat 2e doelpunt. Het werd enkele keren warm voor het doel maar de verdediging hield stand. KVV kwam meer in het spel en na een klein half uurtje was het zelfs de betere ploeg. Had de thuisploeg te veel gegeven in het begin van de wedstrijd of niet. Feit is dat de laatste 20 minuten KVV de betere ploeg was. Nu werd het heet voor het doel van de thuisploeg. KVV was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Die verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk in de 39e minuut. Een vrije trap werd aan de 2e paal door Leroy schuyten binnen gekopt. Jeuk was nu volledig van zijn melk en nu duwde KVV door. Dat loonde in de 44e minuut toen de verdediging van de thuisploeg de bal niet weg kreeg en in de chaos kon Arne Pallen de 1 - 2 binnen duwen. KVV met voorsprong de rust in.

Placeholder image De 2e helft moest Jeuk dus op zoek naar de gelijkmaker en kon KVV loeren op de snelle omschakeling. In de 52e minuut werd Roderique Vansnick diep gestuurd maar hij geraakte niet voorbij doelman Peetermans. Jammer maar dat gaf de thuisploeg weer moed en gingen nu een stuk aggresiever spelen, soms zelfs op het randje af. En ook de scheidsrechter begon plots dubieuze beslissingen te fluiten. Zo kreeg de thuisploeg in de 64e minuut een wel erg licht gefloten strafschop. Spits Nicolas achter de bal maar zijn hard schot werd door Dylan Deelkens met de voet gekeerd en ook in de rebound kwam er geen gelijkmaker. De thuisploeg drukten nu door en er waren enkele zeer mooie reddingen van Dylan Deelkens nodig om een doelpunt te verijdelen. Maar ook KVV had enkele kansen om de wedstrijd te beslissen maar het was telkens van net niet. KVV leek op weg naar 6 op 6 maar in de 89e minuut kreeg Jeuk nog een vrije trap. Aan de 2e paal kreeg de lange spits Nicolas net te veel ruimte en op zijn kopbal had Deelkens geen verhaal. Nicolas maakte zo zijn strafschopmisser goed en bezorgde Jeuk uiteindelijk toch een puntje. Jammer maar helaas, vorige week was KVV de gelukkige in de laatste minuut nu was het de beurt aan Jeuk.

Volgende week ontvangen wij aan De Nieuwe Dijk Zutendaal VV dat vandaag in Hoeselt moest spelen, onze tegenstander van verleden week. Zutendaal verloor zwaar in Hoeselt met 4 - 0.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters