Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

KVV H-Z - ECX. HAMONT

Zondag 11 augustus 2019

Beker van het Gewest

Ronde 3

4 - 0

Placeholder image

Placeholder image In de 3e ronde van de Beker van het Gewest kregen we vandaag het bezoek van Exc. Hamont, een ex-reeksgenoot uit 3e provinciale A. Het is een ploeg met kleppers als Jordi Vandael en Kris Poelmans in de rangen.

Dit waren de resultaten van de onderlinge duels de laatste 3 seizoenen:

Seizoen 2017 - 2018

Exc. Hamont - KVV HZ   7 - 2
KVV HZ - Exc. Hamont   3 - 3

Seizoen 2018 - 2019

Exc. Hamont - KVV HZ   2 - 5
KVV HZ - Exc Hamont   1 - 2

Het is duidelijk als we de cijfers van de laatste 2 seizoenen bekijken. Het kon wel eens een vervelende avond worden voor KVV.

Placeholder image De wedstrijd:

KVV begon sterk aan de wedstrijd. Hamont werd overrompeld en in de 2e minuut kreeg KVV een hoekschop op rechts. De bal werd door een bezoekende speler weggekopt maar de bal belande in de voeten van Sören Veestraeten op links. Diens voorzet werd aan de 2e paal door de vrijstaande Dieter Cams in doel gewerkt (1 - 0). Hamont was dus al onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. Het was wachten tot de 8e minuut op een kans voor de bezoekers. Poelmans mocht een vrije trap nemen net buiten de 16 meter, maar zijn schot ging hoog over. KVV nam onmiddellijk de wedstrijd terug in handen en Hamont moest alleen maar verdedigen. In de 11e minuut mocht Rodrique Vansnick vrij aanleggen maar zijn schot werd afgeblokt. Even later ging Ricardo Casas jagen op doelman Noels. hij trapte de bal hard tegen de benen van Ricardo en het scheelde niet veel of de bal was binnen. In de 17e minuut moesten de bezoekers uiteindelijk toch plooien voor een heerlijk doelpunt van Ricardo Casas. Dennis Clerix werd op rechts de lijn af gestuurd door Thomas Vanheeswijck. Dennis gooide de bal voor doel en de vrijstaande Ricardo schoof de 2 - 0 tegen de netten. Het was bizar hoe de organisatie van Hamont kompleet faalde. Tot in de 25e minuut hadden de bezoekers geen bal tussen de palen gekregen. Ze kregen enkele kleine kansjes maar echt gevaarlijk waren ze niet. Dan de 32e minuut met alweer een heerlijk doelpunt als resultaat. Leroy Schuyten stuurde de bal diep naar Mathias Vanheeswijck. Die stond met de rug naar het bezoekende doel met nog een verdediger die erg kort dekte. Hij stond op een 30-tal meters van het doel. Hij controleerde de bal meesterlijk op de borst en met een prachtige halve omhaal vloog de bal over doelman Noels recht in de winkelhaak (3 - 0). Hamont was de hele helft nergens en kreeg zelfs geen enkele bal gekadreert.

Placeholder image Wie dacht dat hamont in de 2e helft het beter zou doen was er aan voor de moeite. We kregen echt een kopie van de 1e helft. KVV controleerde en in de eerste minuut van de 2e helft was het bijna weer prijs maar Ricardo Casas kon net niet bij de scherpe voorzet van Dennis Clerix. Na een kwartier in de 2e helft had Hamont nog geen bal tussen de palen gekregen. KVV kreeg wel kansen om te scoren. In de 68e minuut werd Karakaya nog net afgestopt en dan eindelijk in de 72e minuut het eerste gekadreerde schot va Hamont maar Dylan Deelkens ging goed plat. Dan kregen we een vrije trap net voor de 16 meter recht voor doel. Thomas Vanheeswijck krulde de bal heerlijk over de muur in de verste hoek (4 - 0). Dat was het nekschot en de wedstrijd verwaterde een beetje en het was wachten op het eindsignaal. Het bleef bij de 4 - 0 en dat was oververdiend.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters