Kompetitie - Wedstrijd 6

Zondag 8 oktober 2023

Aftrap: 15:00

VERSLAG

Vandaag staat er weer een rasechte topper op het programma. We krijgen het bezoek van Kadijk, de grote titelfavoriet van onze reeks. Na de misstap in wedstrijd 1, waar ze thuis verloren van Maasland NO, zijn ze op kruissnelheid gekomen met 4 zeges op rij. Ze delen momenteel dan ook de 1e plaats in het klassement, samen met As-Niel.

Efficiency is het sleutelwoord! Akkoord Kadijk was beter maar KVV HZ kreeg aanvankelijk de beste kansen. Het had 2 - 0 kunnen of moeten zijn maar aan de rust stond er 0 - 2 op het bord doelpunten gescoord door Jarju.
In de 2e helft controleerde Kadijk en ging op zoek naar meer doelpunten via snelle omschakelingen maar doelman Deelkens was bij de les. Maar in de 53' moest hij zich toch gewonnen geven toen Dierckx uit een erg scherpe hoek de 0 - 3 scoorde. Wedstrijd gespeeld dus. Toen Arne Pallen in de 72e minuut de 1 - 3 lukte was er nog even hoop. Coach Erhan reageerde en bracht nog Vitto Mastroianni voor Thibault Vanderbiesen en Ward De Leger voor Lennert Renders. Het werd zelfs nog 2 - 3, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens terecht buitenspel. In de slotfase kon Ulenaers ook nog zijn goaltje mee pakken en was de einduitslag gekend.
Vitto Mastroianni pakte nog zijn 3e gele kaart en mist zo de wedsrijd van volgende week tegen Hamont 99.

De menning van onze T1 Erhan:

Zwakke vertoning gisteren, verdedigend slecht in duels en aanvallend kansen niet benut. Dan kunt ge geen matchen winnen. Ik denk dat we als groep de koppen bijeen moeten steken... er wordt goed getraind, fysiek liggen we niet onder. We missen die "over mijn lijk" mentaliteit de laatste weken. Dat vuur moet terug er in komen.

Mening Het Belang van Limburg:

Kadijk won zondagmiddag verdiend in Heusden-Zolder, dat slap acteerde in beide rechthoeken: 1-4. De eerste kansen, via Sposato en Pallen, waren voor de thuisploeg. Jarju bracht, op aangeven van Dierckx, Kadijk echter op een dubbele voorsprong voor de pauze. Na een actie van dezelfde Dierckx rolde de afgeweken bal traag in doel voor een derde bezoekende treffer. Pallen scoorde nog tegen voor Heusden-Zolder. Het slotakkoord was voor de ingevallen Ulenaers, die na een counter de 1-4 nette.