Zondag 6 september

Aftrap: 15:00

Verslag

Foto's met dank aan Rudy Pauwels

Voor de 1e wedstrijd van de kompetitie ontvingen we aan De Nieuwe Dijk Hoeselt VV. KVV kon nog geen beroep doen op de gekwetsten Jens Baeten en Ricardo Casas. De licht onzekere Leroy Schuyten was wel speelklaar geraakt.

Placeholder image Ook de 2 volgende kansen zijn voor de bezoekers. Na 11 minuten mag Ubachs een vrije trap nemen buiten de 16. Hij plaatst de bal laag net naast. In de daarop volgende fase kan Robin Dominguez nog net een schot van Claesen afblokken. Op het kwartier eindelijk de eerste kans voor KVV HZ, en het is meteen een reuzenkans. Roderique Vansnick wordt het straatje ingestuurd en komt oog in oog met de doelman maar plaatst de bal naast. In de 18e minuut een identieke fase als in de 11e minuut maar weer beland de bal buiten het doelkader. KVV mag dan wel het evenwicht hersteld hebben, toch krijgen de bezoekers de beste kansen. Er volgden 2 grote kansen binnen een minuut. Minuut 22, Appermont komt vrij voor doel maar zijn schot strandt op de paal. Onmiddellijk daarna is er een attente Dylan Deelkens nodig om de 0 - 1 te verhinderen. Op het half uur valt dan toch een doelpunt maar het is de thuisploeg die scoort. De bezoekende verdediging gaat flagrant in de fout en zo kon Arne Pallen alleen op doel afgaan en deze keer liet hij de kans niet liggen. Plots vallen de kansen nu aan de thuiszijde maar Arne Pallen, Ward De Leger en Dennis Clerix kunnen net niet afwerken en staat er bij de rust 1 - 0 op het scorebord.

In de 2e helft zijn de eerste kansen weer voor de bezoekers maar Deelkens en Cams verhinderen een doelpunt. Dan in de 53e minuut flatert de Hoeseltse verdediging en kan Roderique Vansnick alleen op doel af gaan en hij plaatst de bal mooi binnen. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken maar de bezoekers geven niet op. Amper 3 minuutjes later valt al de aansluitingstreffer. Een schot valt via de lat in Placeholder image Placeholder image de voeten van Appermont die de bal maar moet binnen duwen. Hoeselt wou meer en begon te drukken op zoek naar de gelijkmaker terwijl KVV rekende op de snelle omschakeling. Doelpunten vielen er voorlopig niet, die waren weggelegd voor een knotsgekke eindfase. KVV kreunde onder de Hoeseltse druk en dat loonde want in de 90e minuut viel dan toch de oververdiende gelijkmaker via alweer Appermont. Iedereen had zich neergelegd bij een 2 - 2 eindstand maar dat was buiten Eray Karakaya gerekend. in de 92e minuut kreeg hij de bal op rechts, kapte zich vrij en trapte de bal via de binnenkant paal in doel. Zo hield KVV toch de 3 punten thuis maar de eerlijkheid gebied ons dat onze tegenstander minstens een punt verdiend hadden.

Wedstrijd fase per fase

3 - 2

E Karakaya
KVV HZ

Iedereen had zich neergelegd bij een 2 - 2 eindstand maar dat was buiten Eray Karakaya gerekend. in de 92e minuut kreeg hij de bal op rechts, kapte zich vrij en trapte de bal via de binnenkant paal in doel.

minuut 92

3 - 2

Appermont
Hoeselt VV

We kregen nog een knotsgekke eindfase. KVV kreunde onder de Hoeseltse druk en dat loonde want in de 90e minuut viel dan toch de oververdiende gelijkmaker via alweer Appermont.