Placeholder image
Placeholder image

2e Provinciale B - Zondag 14:30 - Bolderberg - KVV HZ

 Filip Peeters “kon de Ferguson of Wenger van Bolderberg geweest zijn”

Bron: Het Belang van Limburg

Placeholder image

““Ik kon de Alex Ferguson of Arsène Wenger van Bolderberg geweest zijn”, lacht Filip Peeters. De trainer van Heusden-Zolder (2B) zoekt zondag zijn vertrouwde heimat op voor de derby tegen Bolderberg. “Ik ben er vijf jaar trainer geweest en als iemand toen niet dwarsgelegen had, was ik er misschien nu nog. Zo’n fijne club.”.

Gert SILLEN

Maar Peeters (52), teamleader bij de Zonhovens drankenproducent Konings, boert ook goed bij promovendus Heusden-Zolder. Naast veel eer - zoals de titel van beste ploeg van de stad - staat zondag ook de derde plaats op het spel. Wij schotelen de minzame Peeters enkele steekwoorden voor.

BOLDERBERG FC

“Ik ben er vijf seizoenen trainer geweest. Ik heb hen in die periode van vierde naar derde geloodst. Als het van Valère en Sven ’s Jongers afhing, waren we na het vijfde seizoen nog blijven samenwerken. Maar één bestuurslid, die er nu niet meer is, wilde iemand anders als trainer. Hij stelde zijn veto. Jammer. Ik was er heel graag. Met Valère en Sven heb ik nog geregeld contact.”


KVV HEUSDEN-ZOLDER
“Een aantal mensen had me afgeraden om trainer te worden van Heusden-Zolder. Zou je dat wel doen? De ploeg speelde tweemaal kampioen in de laatste drie seizoenen. Jij kan alleen maar verliezen. Jij bent van Heusden zelf en woont heel dicht bij de club, argumenteerden ze. Wel, ik had er lak aan. Ik zag deze stap als een grote uitdaging. En trouwens, ik denk niet dat ik met de huidige derde plaats zo slecht bezig ben.”

MENTALITEIT

“Er zit inderdaad een aantal spelers met persoonlijkheden in de spelersgroep. Maar ik kijk niet naar namen. Dat zal je ongetwijfeld al gemerkt hebben als je de ploegopstellingen en de bankzitters overschouwt. Ik probeer steeds de beste elf op het veld te positioneren.”

AMBITIE

“Vóór de start van het seizoen stelden we een ranking tussen vijf en acht voorop. We draaien nu redelijk vlot mee in de top vijf, zodat we onze ambities lichtjes hebben aangepast. Als we compleet blijven - je weet hoe snel het kan gaan met schorsingen en blessures - moet een plaats tussen drie en acht mogelijk zijn. Eindronde? Als we zo voort blijven doen, zullen we er heel dicht bij zijn. Het mag, maar het hoeft niet.”

DERBY

“Die leeft toch fel bij mij. Niet alleen bij mij, maar ook bijvoorbeeld bij Arne Pallen, die er toch vier seizoenen actief is geweest. Van de huidige spelersgroep ken ik bijvoorbeeld onder anderen Kristof Beyen, Marijn Volbragt, Tom Delbroek en de onlangs gestopte broers Gert-Jan en Jeroen Thoelen zeer goed. Favoriet? Die van Bolderberg zullen natuurlijk ons aanstippen. Als ze zich in een underdog-positie kunnen verschuilen, zijn ze op hun best. Maar mij zullen ze niet verrassen met die houding (lacht).”

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters