Placeholder image
Placeholder image

2e Provinciale B - Zondag 14:30 - Paal-Tervant -KVV HZ

 Dylan Deelkens (27) van Heusden-Zolder stond zeven jaar in doel bij Tervant

"Memorabele nachten beleefd"

Placeholder image

“Als Tervant nog zou bestaan als voetbalploeg, dan zou ik er nu nog spelen”, blikt Dylan Deelkens met enige melancholie terug op zijn Tervant-periode. Zondag (14.30u) keert de doelman van Heusden-Zolder terug naar de club, waar hij zeven seizoenen lang onder de lat stond, maar die ondertussen opgegaan is in de fusie met Paal.

Gert SILLEN

“We vormden een hechte vriendenkliek. Met een goede trainer als Bert Ghys. Memorabel zijn de nachten dat we tot in de vroege uurtjes op stap gingen”, herinnert Deelkens (27) zich nog levendig. “Niet dat we over een superploeg beschikten, maar voor elkaar door het vuur gaan tilde ons naar een hoger niveau. Als ik me niet vergis, bereikten we driemaal de eindronde. En in het laatste seizoen van Tervant verzekerden we ons nog knap van het behoud in tweede provinciale. Ik kan begrijpen dat ploegen moeten fusioneren, het gebeurt overal. Maar als de club Tervant nog zou bestaan, dan zou ik er nu nog voetballen”, maakt de koerier uit Beverlo zich sterk.

Veel oud-ploegmaten zal Deelkens overigens niet tegenkomen. “De spelerskern van de fusieclub Paal-Tervant bestaat vooral uit Paalse spelers. Roy Cuyvers, die nu out is, is de enige overgeblevene van Tervant. En van het bestuur ken ik vooral mijn oom Guy goed, hij is er ondervoorzitter.”

Na zeven Tervantse jaren, is Deelkens voor het tweede jaar op rij actief bij KVV Heusden-Zolder. Vorig seizoen speelde de mijnploeg glorieus kampioen.

“Altijd leuk als je in je eerste jaar bij een nieuwe club de titel kunt pakken. KVVHZ is een fijne club, waar er ook op stap gegaan en gelachen wordt, maar de beleving is anders”, knipoogt Deelkens, die in het tussenseizoen stevige concurrentie kreeg in de naam Olivier Pauwels.

Top vijf

“Schrik heb ik nooit gehad dat ik mijn plaats zou kwijtspelen. Ik heb een goed seizoen gekeept en uitgaande van mijn eigen kwaliteiten verdien ik het ook om eerste doelman te zijn. Maar door de komst van Olivier ligt de intensiteit en het niveau van de keeperstrainingen een pak hoger. Vorig seizoen was er nauwelijks concurrentie. Een goede of een slechte match keepen, maakte weinig uit. Ik speelde toch. Nu moet ik me op wedstrijden en trainingen wekelijks bewijzen. Die concurrentie houdt me scherp en maakt een beter doelman van mij. En de ploeg zelf? Doel voor het seizoen was een topvijfplaats te ambiëren. We staan nu achtste en hadden eerlijk gezegd op een betere ranking gehoopt. Dat had ook gekund als we bijvoorbeeld tegen Vlijtingen geen 0-3-voorsprong uit handen gaven, of in Jeuk in de slotminuut de zege verspeelden. Blessurelast speelde een grote rol dat we in de middenmoot hangen.”

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters