Placeholder image 

 BELANG VAN LIMBURG

Maandag 8 oktober 2018

BRON: HET BELANG VAN LIMBURG

Placeholder image Placeholder image

De topper in 3A was na acht minuten en goals van Boz en Casas-Trobbiani eigenlijk al beslist. Piens deed de boeken vóór rust zelfs helemaal dicht voor de thuisploeg: 0-3
Kris THEEUWEN

De bezoekers startten in deze pittige topper (zes gele kaarten) heel agressief en zetten hoog druk. Dat rendeerde meteen, nadat Boz te veel ruimte kreeg en na vijf minuten al de score kon openen: 0-1.

United was aangeslagen en Casas-Trobbiani profiteerde daarvan om even later ook de 0-2 binnen te trappen na een actie van Boz.

“We hadden ons dagje niet echt”, analyseerde United-coach Antonissen. “We begonnen veel te slap en hadden geen antwoord op het agressieve spel van Heusden-Zolder, waardoor we te veel de lange bal hanteerden. En als je dan ook geen geluk kent in de afwerking, weet je dat je achter de feiten aan loopt.”

Die pech in de afwerking kwam er door toedoen van een sterke doelman Deelkens en Özdemir, die een bal van de lijn keerde.

“We hebben vandaag aan 100 procent afgewerkt”, gaf speler-trainer Vanpol van Heusden-Zolder toe. “Na de 0-2 zakten we even terug en was het bikkelen op het middenveld. Maar toen Piens de 0-3 maakte, was de buit binnen. Nu gaan we proberen om de winstreeks zo lang mogelijk aan te houden.”

HAM UNITED: De Bie, Volders, Vinckx (76’ Cinar), Somers, Raymaekers, Vanhees (46’ Froyen), Wijgaerts, L. Backx, Theys, Matthijs (62’ Noels), Laenen.

KVV HEUSDEN-ZOLDER: Deelkens, Cams, Özdemir, Vanhove, Casas-Trobbiani, Boz (66’ Laenen), Clerix, Schuyten, Cuyvers (74’ Achadoud), Vanderhoeven, Piens (79’ Poukens).

DOELPUNTEN: 5’ Boz 0-1, 8’ Casas-Trobbiani 0-2, 35’ Piens 0-3.

GELE KAARTEN: Vinckx, Laenen, L. Backx, Theys, Laenen, Clerix.

SCHEIDSRECHTER: Das.

TOESCHOUWERS: 300.
(krth)


KVV Heusden-Zolder beëindigde de topper met negen man nadat Laenen (enkel) en Schuyten (elleboog) het veld moesten verlaten en alle wissels al opgebruikt waren.

Onze Partners