Placeholder image 
Dinsdag 14 augustus 2018

KVV SPEELT GELIJK TEGEN THOR

Placeholder image

Dinsdagavond nam KVV Heusden-Zolder het in een oefenwedstrijd op tegen 2e provincialer Thor Hasselt, die opdaagden met 22 spelers.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, zonder echte grote kansen. Het meeste balbezit was voor het technisch sterke Thor Hasselt, dat zich ook dit jaar weer als een ploeg voor de eindronde (en misschien ietsjes meer) mag en zal opwerpen. Voor KVV zat er niets anders op dan vanuit een goede organisatie op de counter proberen toe te slaan. Bij de eerste echte mogelijkheid gebeurde dit ook; Boz werd het straatje ingestuurd en werkte alleen voor de doelman beheerst af (1-0 na 20 minuten). Thor behield ook nadien het balbezit; even later was het bijna prijs voor de bezoekers. Valee kwam vanop zijn linkerflank naar binnen en schilderde de bal over doelman Righi op het doelhout. Toch viel kort voor de halve nog de gelijkmaker. Een misverstand tussen Cams en Righi zorgde ervoor dat de spits van Thor de bal maar in het lege doel hoefde te leggen (1-1, minuut 37).

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld; Thor bracht 10 frisse jongens tussen de lijnen die de bal opeisten. Toch was KVV aanvankelijk het gevaarlijkst. De eerste kans na de rust werd nog goed gepakt door doelman Schepers, maar de tweede kans werd wel afgemaakt; opnieuw Boz kwam alleen voor doelman Schepers en deze keer was het wel prijs (2-1, minuut 55). Thor ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Heusden de wedstrijd op de counter in een definitieve plooi trachtte te leggen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Heusden er echter minder uit. 10 minuten voor tijd volgde dan toch de gelijkmaker; een voorzet werd niet goed weggewerkt en belandde in de voeten van Brialmont; hij twijfelde geen moment en de centrale middenvelder van Thor nam de 2-2 in één tijd op de slof; Righi werd kansloos gelaten (2-2, minuut 80). Beiden ploegen probeerden nadien nog de overwinning binnen te halen, maar dit lukte niet meer.

Een goede oefenwedstrijd tegen een sterke, voetballende en sportieve tegenstander die dit jaar opnieuw hoge ogen zal gooien in 2e provinciale met de professionele Wim Hayen aan het roer. We wensen hen veel succes het komende seizoen.

Opstelling KVV Heusden-Zolder

R. Righi
G. Laenen (45' L. Schuyten)
R. Cuyvers
D. Cams
J. Vanderhoeven (45' R. Vansnick)
M. Gerits
T. Luts (45' B. Vanhove)
R. Casas
G. Boz (70' M. Vanheeswijck)
J. Piens
D. Clerix (45' T. Doumkos)

Placeholder image

Gokhan Boz scoorde de 2 doelpunten

Aan de overkant speelde onze 2e ploeg tegen FC Vini's. Een spektakelrijke wedstrijd werd afgesloten met een 4-6 nederlaag.

Verslag RP

Onze Partners