Placeholder image
Placeholder image

 Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Bond legt noodgewongen de kompetitie stil

 Donderdag 12 maart 2020

Corona-virus slaat hard toe

Het Comité van Voetbal Vlaanderen heeft beslist om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden op amateur- én provinciaal niveau tot en met 31 maart 2020. De KBVB nam die beslissing, na samenspraak met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League naar aanleiding van de corona-crisis.“De beslissing is stapsgewijs tot stand gekomen”, legt Benny Mazur, secretraris-generaal van Voetbal Vlaanderen uit. “We kregen steeds meer signalen uit het veld dat het coronavirus zich ook in onze ploegen aan het verspreiden was. Bij spelertjes of spelers, trainers, supporters... Ook de burgemeesters begonnen hun rol te spelen en dan was het aangewezen om onze competities even stil te leggen. Volgens de voorspellingen zal de coronacrisis de komende tien dagen alleen maar toenemen, vandaar dat we meteen beslisten om het voetbal voor drie weken op te schorten.”

Mazur hoopt dat de competities daarna gewoon afgewerkt kunnen worden. “We volgen de situatie uiteraard op de voet en zullen desgevallend meteen bijsturen. Als het corona-probleem weer beheersbaar is, zullen we de juiste beslissingen nemen. Hopelijk kunnen we de competities, zeker die met stijgen en dalen, afwerken. Dat zou ook goed zijn voor onze gezondheid. De meeste competities zijn al vergevorderd. Hopelijk kunnen we na 31 maart hervatten. Als we dan tijdens het nu vrije paasweekend bijvoorbeeld twee wedstrijden kunnen spelen, kan het al bij al nog meevallen. Dit hoeft niet dramatisch te zijn.”

Het volledige communiqué van de KBVB:

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de verbeterde en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

- Alle jeugd-en amateurwedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als zaalvoetbal en minivoetbal

- De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus

- De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum

- Ook de internationale toernooien voor onze U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan.

- Alle activiteiten in het nationaal trainingscentrum te Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage,…) worden tot nader order opgeschort

Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen, zullen we in overleg met ACFF, Pro League en Voetbal Vlaanderen kort op de bal spelen en snel communiceren via de sociale en digitale media en deze pagina. De afgelasting geldt al zeker tot 31 maart.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters