Placeholder image
Placeholder image

 Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

HET BELANG VAN LIMBURG

 Zaterdag 6 juni 2020

BAS wijst klacht van 16 amateurclubs af

De stijgers en dalers, die door de Voetbalbond aangeduid werden na het stopzetten van de competitie, gaan volgend seizoen effectief een reeks hoger/lager aan de slag. Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport beslist. Het BAS heeft een klacht van zestien ‘gedupeerde’ amateurclubs immers ongegrond verklaard.

De zestien clubs namen het niet dat de KBVB en Voetbal Vlaanderen de klassering van 12 maart als eindklassement hanteerden om de stijgers en dalers in de lagere reeksen aan te duiden. De gedupeerde clubs, waarbij Exc. Hamont (2A), Zutendaal (2B), Opoeteren (3A) en Heers (3C), namen advocaat Johnny Maeschalck onder de arm en trokken naar het BAS. Belangrijkste argument van hun procedureslag: de KBVB zou haar reglementen in de loop van de competitie eenzijdig hebben aangepast. Het BAS volgde die redenering niet en noemde de klacht “ongegrond”. Dat betekent dat de stijgers en dalers, zoals door de bond vastgelegd, zeker zijn van promotie/degradatie.

“Natuurlijk zijn wij teleurgesteld”, reageert Gunther Joosten namens Excelsior Hamont. “We hadden gedacht dat het BAS een neutraal orgaan was, maar als je de argumentatie bekijkt, dan is dat allesbehalve neutraal. Anderhalve week hebben ze nodig gehad om een verwijzing te maken naar het Nederlandse kort geding. Dan hadden ze evengoed kunnen verwijzen naar een land dat een andere regeling heeft uitgewerkt. Moet er nog een reglement zijn en moeten we dat dan nog onderschrijven? Ze doen toch wat ze willen.”

Toch geven de provinciale clubs nog niet op. Joosten: “We sluiten ons aan bij de groepering BMA van Roland Duchâtelet en roepen belangenvermenging in.”

“Het is wat het is, deze uitspraak is voor ons geen reden om over te triomferen”, reageert Benny Mazur, secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen. “Ik ben wel blij voor het team van mensen dat deze beslissing genomen heeft. Een beslissing die in de lijn van de eerlijkheid, de vanzelfsprekendheid lag. Wij hebben niemand willen bevoordelen en al zeker niemand willen benadelen.” (edst/bs/rome/gsb/gesi/as)

DE LIMBURGSE STIJGERS

Derde amateurs: Heur-Tongeren.
1e PROVINCIALE: Koersel.
2e PROVINCIALE A: Eksel
2e PROVINCIALE B: Thor Hasselt, Herderen-Millen
3e PROVINCIALE A: Boorsem, Opglabbeek
3e PROVINCIALE B: Anadol, Hechtel
3e PROVINCIALE C: Gravelo
4e PROVINCIALE A: Sluizen, Heis, Piringen
4e PROVINCIALE B: Turkse Rangers
4e PROVINCIALE C: Borgloon, Velm, Kortessem
Vrouwen:
1e PROVINCIALE: Alken
2e PROVINCIALE: Membruggen

DE LIMBURGSE DALERS

Derde amateurs: Bilzen-Waltwilder, Helson
1e PROVINCIALE: Leopoldsburg, Halen, Meeuwen en Park Houthalen
2e PROVINCIALE A: Dilsen-Stokkem, Exc. Hamont en Lutlommel
2e PROVINCIALE B: Munsterbilzen, KMR Biesen en Zutendaal
3e PROVINCIALE A: Bokrijk, Opoeteren
3e PROVINCIALE B: Zelem, Breugel, Lummen
3e PROVINCIALE C: Rutten, Veldwezelt en Heers
VROUWEN:
1e PROVINCIALE: Eksel

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters