Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Maandag 30 november 2020

Heropstart kompetitie in januari 2021 weer uitgesteld

UPDATE TOESTAND OP 30 NOVEMBER 2020

Bij het begin van de 2e uitbraak duurde het niet lang alvorens er een akkoord was over hoe het nu verder moest. De trainingen zouden hervatten op 14 december 2020 en de competitie zou herbeginnen op 9 januari 2021. De bedoeling was om de competitie volledig af te werken door een aantal wedstrijden te laten spelen op midweekdagen. Dit voorstel werd afgelopen vrijdag van tafel geveegd. Het overlegcomité besliste immers dat er vóór half januari geen versoepelingen komen en dat de horeca, en dus ook de kantines tot 1 februari dicht moeten blijven.


De reacties van Voetbal Vlaanderen en de meeste clubs waren tegenstrijdig. Marc van Craen van Voetbal Vlaanderen vroeg zich af of het nog wel zinvol is om opnieuw te starten. Steven van Geeteruyen (voorzitter Heur Tongeren) spreekbuis van de clubs benadrukte dat het wel degelijk zin heeft om opnieuw te starten. Hij voegde er wel aan toe om een veilige heropstart van de competitie te organiseren vanaf 1 maart 2021en koppelde zijn voorstel dadelijk aan het feit of er terug publiek zal mogen komen kijken. Dat moet volgens hem kunnen vanaf dan. Er zou dan in de maanden maart april en mei nog perfect een volledige speelronde afgewerkt kunnen worden met uiteindelijk één stijger en één daler per reeks.


NOOD AAN DUIDELIJKHEID


Eerstdaags zal de coronacrisiscel zich over zaak buigen. De meningen van de clubs lopen ondertussen uiteen. Wel vinden de meeste clubs dat de heropstart moet samen gaan met met de heropening van de Horeca. De kantines zijn immers cruciaal voor een club anders is het beter om een streep te trekken onderhet huidige seizoen!

Benieuwd afwachten dus de komende dagen en weken!

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters