Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Donderdag 20 augustus 2020

UPDATE CORONAVIRUS COVID-19

De competitiestart 2020-2021 voor alle Voetbal Vlaanderen competities ligt vast! Vanaf vrijdag 14 augustus mogen alle Voetbal Vlaanderen clubs, indoor en outdoor, terug vriendschappelijke wedstrijden spelen om de voorbereiding op de competitie mogelijk te maken.

De Nationale Veiligheidsraad kwam op 20 augustus voor het eerst terug samen sinds eind juli. De gezondheidssituatie laat volledige normaliteit zeker nog niet toe, maar er is wel een stabiliserende trend en dat was voldoende voor een bijkomende versoepeling voor de sport. Een belangrijk lichtpunt nadat op de vorige Veiligheidsraad geleidelijke versoepelingen werden teruggedraaid of stopgezet.

De Veiligheidsraad besliste dat vanaf 1 september, en mits het dragen van een mondmasker, een verdubbeling van het publiek mogelijk wordt: 200 personen indoor en 400 personen outdoor. Het kunnen er ook meer zijn als de burgemeester en de minister groen licht geven, want clubs met een voetbalstadion van grotere capaciteit kunnen eventueel vanaf 1 september een aanvraag doen voor meer publiek toe te laten. Uiteraard moeten de geldende veiligheidsprotocollen nog steeds worden nageleefd, want het virus is nog steeds in ons midden en verdere inspanningen zijn nodig om een terugkeer naar volledige normaliteit mogelijk te kunnen maken.

Onder deze omstandigheden, en met de bijkomende beslissing door de Veiligheidsraad van vandaag, kan onze geplande competitie 2020-2021 plaatsvinden. Over vier weken staat er een nieuwe Veiligheidsraad gepland.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters