Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Vrijdag 14 augustus 2020

AANVULLENDE COMMUNICATIE INZAKE HERVATTING VAN SPORTACTIVITEITEN VANAF 14-08-2020

Wij verwijzen naar onze eerdere communicatie waar op basis van de gekende situatie een volledige gelijkstelling binnen Vlaanderen werd aangekondigd, zowel inzake sporthervatting als inzake kleedkamer- en douchegebruik.

Tussen de verschillende overheidsniveaus onderling en in de communicatie met Voetbal Vlaanderen ontstond hierover heel wat spraakverwarring. Babylonië leek wel in Antwerpen te liggen.

Na een nieuwe communicatie vanuit het kabinet van de Gouverneur van Antwerpen vatten we als volgt samen:

  • Vlaanderen, buiten de provincie Antwerpen: het gebruik van kleedkamers en douches is mogelijk mits het in acht nemen van de regels volgens het protocol voor sportaanbieders (29-07-2020).
  • Provincie Antwerpen: het kabinet van de Gouverneur bevestigde ons schriftelijk op 14-08-2020 om 14u45 dat het gebruik van kleedkamers en douches op het grondgebied van de Provincie Antwerpen strikt verboden is tot en met 26-08-2020, ook voor scheidsrechters. Dit in tegenstelling tot wat voorafgaand aan Voetbal Vlaanderen werd gecommuniceerd en op 14-08-2020 om 9u46’ zelfs schriftelijk bevestigd werd.

Voetbal Vlaanderen rekent op begrip en flexibiliteit van onze clubs om dit correct, verstandig en creatief aan te pakken, zodat de Antwerpse beperkingen inzake kleedkamer- en douchegebruik geen rem worden voor de sporthervatting. Verder rekenen we op voortschrijdend inzicht van de bevoegde overheden om de afgesproken en beloofde maatregelen m.b.t. de sportsector na te komen, zodat de ‘georganiseerde sport’ ook operationeel kan plaatsvinden. Voetbal Vlaanderen houdt jullie op de hoogte mochten er wijzigingen zijn.

Vrijdag 14 augustus 2020

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters