Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Woensdag 5 augustus 2020

GEEN SENIORES VOETBAL-, FUTSAL- EN MINIVOETBALWEDSTRIJDEN TOT EN MET 25 AUGUSTUS!

Na de beslissingen van de Veiligheidsraad op maandag 27 juli bleef er voor de voetballiefhebber veel onduidelijkheid rond welke activiteiten al dan niet zijn toegelaten. Na advies bij diverse partijen, maar vooral in het belang van de veiligheid van de actieve voetballer en voetballiefhebbers, kwam het Bestuur van Voetbal Vlaanderen op dinsdag 28 juli in spoedzitting bijeen.


In deze vergadering werden volgende beslissingen genomen voor de periode van woensdag 29 juli tot en met dinsdag 25 augustus:

  • Voor seniores (vrouwen en mannen) mogen geen officiële (beker)wedstrijden of vriendenwedstrijden gespeeld worden in.
  • De provinciale bekers (met startdatum op 2 augustus of 9 augustus) worden voor het seizoen 2020-2021 definitief geannuleerd.
  • Na overleg met de KBVB, worden de eerste vijf speeldagen van de bekercompetitie bij de mannen (Croky Cup) tot nader order uitgesteld. Bij de vrouwen worden de eerste 3 speeldagen uitgesteld.
  • Jeugdteams kunnen, tot en met de U17, wel nog vriendschappelijke wedstrijden spelen (zowel in het veldvoetbal, futsal als minivoetbal). Er mag 1 ouder per speler de oefenwedstrijd bijwonen. De voorzorgsmaatregelen en uitgeschreven protocollen moeten evenwel ten allen tijde toegepast worden. Oefenwedstrijden voor de categorieën U19, U20 of U21 zijn niet toegelaten.
  • Tornooien (seniores en jeugd) mogen niet georganiseerd worden.
  • Trainingen blijven mogelijk voor alle categorieën. Bij jeugdtrainingen mag 1 ouder per speler de training bijwonen.
Bovenstaande maatregelen gelden voor clubs die met teams deelnemen aan een competitie waar de organisatie volledig in handen van Voetbal Vlaanderen ligt. Teams die aantreden in reeksen waar de organisatie waargenomen wordt door de Pro League of de KBVB kunnen wel nog oefenwedstrijden inplannen tegen teams die in gelijkaardige reeksen aantreden. Concreet gaat dit in het veldvoetbal hier om teams die uitkomen in de volgende competities : Jupiler Pro League (mannen), Kampioenschap 1B (mannen), U21 en U18 Pro League (mannen), 1ste nationale en beloften 1ste nationale (mannen), Super League (vrouwen) en 1e en 2e nationale (vrouwen).

In elk geval moeten de beslissingen van de Veiligheidsraad, provinciale en lokale overheden gerespecteerd worden. Indien het spelen van wedstrijden en of het organiseren van trainingen in uw provincie, stad of gemeente verboden is, dan overtreft dit bovenstaande richtlijnen (voorbeeld: situatie Antwerpen).

PROVINCIE ANTWERPEN

Tijdens de persconferentie van de gouverneur van 5 augustus werden de maatregelen voor de sport opnieuw bijgestuurd. Bekijk ook zeker de FAQ op de website van de Antwerpse gouverneur.
  • Kinderen onder de 12 jaar kunnen terug vrijuit voetballen in bubbels van maximum 50 personen (inclusief begeleiders). Zij kunnen opnieuw trainen met contact en oefenwedstrijden afwerken, dit zowel in- als outdoor. Outdoor voetballen wordt ten zeerste aanbevolen. Indoor voetballen is toegelaten wanneer de sporthal in voldoende mate en geregeld wordt geventileerd.
  • Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar wordt de sportbubbel beperkt tot maximum 10 personen. In deze leeftijdscategorie kunnen er geen oefenwedstrijden gespeeld worden maar kan er wel opnieuw getraind worden met contact in groepen van 10 personen.
  • Voor +18 blijven de regels ongewijzigd: in groepen van maximum 10 personen, contactloos trainen en geen oefenwedstrijden.
  • Kleedkamers en douches moeten gesloten blijven in alle sportfaciliteiten.

OPSTART COMPETITIE

Rond de opstart van de competitie bij de seniores (vrouwen en mannen) zal in een latere fase een beslissing genomen worden. Hierbij zal Voetbal Vlaanderen rekening houden met de evolutie van het coronavirus en hieraan gekoppelde eventuele bijkomende beslissingen vanwege de overheden. We willen de clubs zowel bij de praktische als sporttechnische voorbereiding(en) van de competitiestart zeker voldoende tijd gunnen.Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters