Placeholder image
Placeholder image

 Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Eerste ontslagen T1 al een feit

 Woensdag 11 september 2019

Bron: Het Belang van Limburg

Hoepertingen ontslaat coach Sannen na twee speeldagen

"Zestiende trainer in 10 jaar"

Placeholder image

Na amper twee speeldagen is het eerste trainersontslag in de provinciale reeksen een feit. Hand In Hand Hoepertingen (2B) heeft de samenwerking met David Sannen stopgezet. “Beter nu, dan als het kalf helemaal verdronken is”, verwoordt voorzitter Jo Feytons de abrupte afdanking.

Gert SILLEN

Het ontslag is geen grote verrassing. Hoepertingen werd door de trainers van 2B als grootste titelkandidaat beschouwd, maar kon die favorietenrol tijdens de eerste twee competitieduels niet waarmaken. Tegen zowel Zutendaal (3-0) als Thor (0-1) ging de Loonse club onderuit. Bovendien waren Koen Stieners en co de weg naar doel bijster, want na 180 minuten heeft Hoepertingen nog geen goal gemaakt. De combinatie torenhoge ambities en tegenvallende resultaten hebben tot het ontslag van T1 David Sannen geleid.

“Willen we niet helemaal achterop hinken in het klassement en nog blijven meedingen voor de titel, moesten we nu de knoop doorhakken”, aldus voorzitter Jo Feytons. “Of twee speeldagen niet heel snel is? Het gaat niet alleen om de huidige competitie. Vorig seizoen konden we de laatste acht duels ook niet winnen. Ik zag zondag geen beleving op het veld. Daarom deze kordate beslissing. David is een zeer aimabele persoon en een voetbaldier pur sang, maar we pakten geen punten.”

Voor Sannen komt dit ontslag niet als een donderslag bij heldere hemel.

“Ik ken het huis. Het is geen verrassing. Ik ben de zestiende trainer in tien seizoenen die er de revue passeert. Iedere club heeft zijn DNA. Ondanks de stopzetting houd ik er een positief gevoel aan over.”

Nog dit: T2 Eddy Creten en keeperstrainer Robby Noelmans nemen over, zolang er geen opvolger aangeduid is.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters