Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

KVV HEUSDEN-ZOLDER

Historiek

HET ONTSTAAN

Placeholder image

Ontstaan:
KVV Heusden-Zolder werd onder de naam Hal Sport opgericht op 15 maart 1956 door enkele voetballiefhebbers van de wijk Hal. De eerste 20 jaar van ons bestaan laveerden we in de provinciale reeksen Limburg als een echte wijkploeg. Vanaf 1974 begonnen we met een nieuwe bewindsploeg aan een nieuw tijdperk dat ons leidde van 4de provinciale tot 4de nationale afdeling, zonder nog eenmaal te degraderen! In 2011, na 12 seizoenen in 4de nationale, volgde dan de eerste degradatie in 37 jaar. We beginnen dit seizoen dus aan een nieuw avontuur in 1ste provinciale. In het seizoen 2011 – 2012 behaalde we het nationaal label zodat onze jeugdploegen voor de eerste keer gaan spelen op nationaal niveau.

In 1990 werd onze naam Hal Sport vervangen Berkenbos VV Heusden, dit om onze naambekendheid te vergroten. Vanaf 1 juli 2006 is onze benaming Koninklijke Voetbalvereniging Heusden-Zolder, afgekort KVV Heusden-Zolder, op vraag van ons gemeentebestuur omdat door het verdwijnen van Kon. Beringen-Heusden-Zolder de gemeentenaam niet meer vertegenwoordigd was in het nationaal voetbal. In ruil hiervoor werden, op kosten van het gemeentebestuur, de vroegere verlichting van Kon. Heusden-Zolder aan de Noordberm overgeplaatst naar ons A-terrein aan De Nieuwe Dijk, zodat we avond- wedstrijden konden spelen.

Accomodaties
We startten in 1956 met 1 terrein, 2 kleedkamers uit platen barakken en een cafeetje ("De Schuur": was aanbouw van een huis). In de jaren 60 werden er al 2 kleedkamers bijgebouwd. In 1972 bouwden we aan ons terrein een voor die tijd luxueuze feestzaal-cafetaria volledig met eigen middelen. In 1978 werd een tweede terrein met verlichting aangelegd (voor jeugd en trainingen) en werd op het A-terrein een volledig nieuwe kleedkameraccommodatie (6 kleedkamers met douches, scheidsrechtersruimte, berglokaal), met bovenop een 2de cafetaria, gebouwd weer volledig met eigen middelen. Met een uniek sponsoringplan slaagden we erin om in 1994 een volledig nieuwe accommodatie te bouwen achter onze bestaande terreinen: terrein met maximumafmetingen, een feestzaal-cafetaria voor 300 personen, met daaronder kleedkamers, scheidsrechtersruimtes, douches, secretariaat en receptielokaal (een investering van € 500.000, volledig binnen de club bekostigd).

Begin 2000 werd de accommodatie aan ons oud terrein uitgebreid: 4 bijkomende kleedkamers en bovencafetaria dubbel zo groot. Het terrein werd ook voorzien van een lichtinstallatie voor avondwedstrijden in kompetitieverband.

Sinds 2002 hebben onze jeugdploegen een eigen trainingsaccommodatie op een andere lokatie (500 meter van de bestaande en overgenomen van liefhebbersploeg, die gestopt was) met 2 trainingspleinen met verlichting en cafetaria. Tijdens het seizoen 2005-2006 verhuisden we naar de accommodaties van het vroegere AS Lindeman (2 terreinen met verlichting + cafetaria)

Het gemeentebestuur besliste in mei 2006 de terreinverlichting van het vroegere KBHZ aan de Noordberm over te plaatsen naar het A-terrein op De Nieuwe Dijk. De officiële inhuldiging van deze verlichting was in oktober 2006.

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters